Mazpulki turpina izglītot topošos vides līderus!

28.09.2017

Topošo vides līderu apmācības sākās ar Līderu praksi jūlijā. 30 jaunieši – topošie nākotnes viedokļu līderi apguva un papildināja savas zināšanas, iekšējos un ārējos resursus, lai varētu kļūt par veiksmīgiem līderiem nākotnes sabiedrībā. Nodarbībās jaunieši apguva efektīvas komunikācijas un labas sadarbības pamatprincipus, lai iegūtu zināšanas kā uzrunāt sabiedrību par projekta “60 elementi Tavā kabatā” prioritārajām tēmām – aprites ekonomika un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

Turpinājumā ,23.septembrī, jaunie līderi tikās seminārā “60 elementi Tavā kabatā” Biedrības ''Latvijas Mazpulki'' mītnē Saulesdārzā. Jauniešiem bija iespēja iepazīties ar brīvprātīgo darbu Mazpulkos, viņi apguva līderisma un komandas saliedēšanās prasmes, kā arī dalībnieki piedalījās izglītojošās nodarbībās - diskusijās par aprites ekonomiku un ilgstpējīgu attīstību – mācījās, kas tas ir un kā par to pastāstīt sabiedrībai? 

Nodarbību laikā noskaidrojām, lielākajai daļai jauniešu mobilais telefons ir mazāk kā gadu vecs un 80% jauniešu savus vecos jeb nolietotos mobilos telefonus glabā plauktā tieši tāpat kā lielākā daļa sabiedrības. Reciklēti jeb nodoti pārstrādei tiek mazāk kā 10% mobilo telefonu, lai gan tehnoloģiski pārstrādāt var 98% telefona materiālu, ietaupot dabas resursus. 

Ir iespēja pievienoties un mācīties kopā ar mums! Atnāc 29. septembrī, piektdienā, uz semināru un noskaidro vairāk. Seminārā Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes docentes Kristīne Āboliņa un Gunta Kalvāne skaidros, kas ir aprites ekonomika, izmantojot mobilo telefonu kā piemēru un uzskates līdzekli. Tiks izpētīta 1/6 daļa no 60 elementiem, no kā veidots mūsu ikdienas saziņas līdzeklis, kā arī modelētas izglītojošās nodarbības. Iegūtās zināšanas uzreiz varēš pielietot praksē, vadot nodarbības Zinātnieku naktī. Semināra sākums plkst. 14:00, 702. auditorijā, Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā (DAC), Jelgavas ielā 1.

Projekts “60 elementi Tavā kabatā” tiks realizēts līdz 2018.gada martam. Projekta mērķis attīstīt pozitīva līdera prasmes jauniešiem un izglītot viņus kā nākotnes viedokļu līderus par aprites ekonomikas būtību un tās lomu ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanai, izmantojot mobilo telefonu kā uzskatāmu un atpazīstamību modernās sabiedrības un tehnoloģiju arhetipu, un ar šo līderu starpniecību zināšanas izplatīt jauniešu mērķa auditorijām. 

29.09. Seminara_programma

 



 

Projekts realizēts ar LVAF finasiālo atbalstu.   

Informāciju sagatavoja: Zane Šteinberga , biedrības projektu koordinatore mob.tel. +371 29108582, e-pasts – steinberga.zane@gmail.com

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.