Sarunu festivālā “Lampa” diskutēs par Latvijas dabas bagātībām

29.06.2017

1. jūlijā sarunu festivāla “Lampa” ietvaros plkst. 18:00 teltī “Spuldze” Pasaules Dabas Fonds aicina piedalīties diskusijā “Latvijas simtgades dabas deklarācija”.

Diskusijā piedalīsies Uģis Rotbergs, Pasaules Dabas Fonda valdes priekšsēdētājs un dabas advokāts, Kaspars Vanags, ABLV Charitable Foundation mākslas projektu vadītājs, un Juris Cālītis, mācītājs un Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes docents. Diskusiju vadīs Kristīne Želve, rakstniece un kinorežisore.

Nu jau par tradīciju kļuvušajā sarunu festivālā "Lampa" Pasaules Dabas Fonds kopā ar draugiem runās par Latvijas dabas bagātībām no dažādām perspektīvām - ekonomiskās, mākslas, kultūras, dabas aizsardzības un citām. Tiks runāts par vides apziņu un veidu, kā attīstīt ilgtermiņa domāšanu un izpratni par katra cilvēka līdzdalību dabas saglabāšanā. Arī skatītāji tiks aicināti iesaistīties diskusijā un izpildīt nelielu uzdevumu.

“Latvijas simtgade ir notikums, kas rosina pārdomāt vēsturi, stiprināt saiti ar savu valsti un tās vērtībām. Daba ir viena no vērtībām, kuru nereti steidzīgajā gadsimtā uztveram kā līdzekli kāda mērķa sasniegšanai, tāpēc jo svarīgāk ir veidot deklarāciju, kas atspoguļo latviešiem svarīgas dabas vērtības, pieredzi un sajūtas,” atzīmē Uģis Rotbergs.

Festivāls "Lampa" norisināsies 30. jūnijā un 1. jūlijā Cēsu pils parkā.

Projekts “Latvijas simtgades dabas deklarācija” veltīts Latvijas simtgadei un tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.