Rēzeknē apskatāmi lielie dabas skaitīkļi

22.06.2017

Rēzeknes apkārtne ir viena no pirmajām teritorijām, kur šogad notiek dabas skaitīšana, tādēļ no 21.jūnija līdz 11.jūlijam Rēzeknes hipermārketā „Rimi”, Atbrīvošanas alejā 138, apskatāms projekta informatīvais stends – lielie dabas skaitīkļi, kas simboliskā veidā sniedz izpratni par dabas skaitīšanas būtību un norisi. Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu interesentu aplūkot lielos skaitīkļus, noskatīties informatīvo video un vienlaikus izmēģināt savas prasmes rēķināšanā uz skaitīkļiem.

Jau ziņots, ka visā Latvijas teritorijā ir sākusies dabas skaitīšana – ES nozīmes īpaši aizsargājamo biotopu jeb dzīvotņu (zālāju, mežu, purvu, jūras piekrastes un kāpu, upju, ezeru, iežu atsegumu) izplatības un kvalitātes apzināšana. Tik vērienīga dabas vērtību apzināšana Latvijā notiek pirmo reizi, un projekta mērķis ir iegūt aktuālu un zinātniski pamatotu informāciju par Latvijā sastopamo biotopu daudzumu, veidiem, izplatību un kvalitāti, lai sabalansētu dabas saglabāšanu un tautsaimniecības attīstību.

Dabas skaitīšana ilgs līdz 2019.gada nogalei, un šajā laikā Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā sertificēti eksperti veic aizsargājamo biotopu pārbaudi gan valsts, gan privātajās zemēs. Plašāka informācija par projekta norisi www.skaitamdabu.gov.lv

Dabas skaitīšana tiek īstenota ES Kohēzijas fonda projekta “Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā” jeb “Dabas skaitīšana” ietvaros. Sabiedrības informēšanas kampaņa par projektu „Dabas skaitīšana” veltīta Latvijas simtgadei un tiek īstenota ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Papildu informācija:

Elīna Prikule
projekta “Dabas skaitīšana” vadītājas asistente
2779479

elina.prikule@daba.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.