Latvijas jaunie reindžeri kopā ar apkārtnes jauniešiem iepazīs dabas liegumu “Lubāna mitrājs”

22.06.2017

Lai veicinātu jauniešu izpratni par dabas aizsardzību un mudinātu viņus nākotnē iesaistīties dažādās ar šo jomu saistītās aktivitātēs, Ķemeru Nacionālā parka fonds (Ķemeru NP fonds) sadarbībā ar Lubāna mitrāja informācijas centru dabas liegumā “Lubāna mitrājs” 27.–29. jūnijā organizē pasākumu “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju jaunie reindžeri – dabā ar izpratni”. Pasākumā piedalīsies Latvijas jaunie reindžeri no Ķemeru un Gaujas Nacionālajiem parkiem, kā arī citi lieguma apkārtnē dzīvojošie dabas interesenti no skolu un interešu pulciņiem – kopumā 30 jaunieši vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

Pasākuma laikā jaunieši iepazīs un sakops īpaši aizsargājamo teritoriju – klānu pļavas, kukaiņu eksperta Gunta Akmentiņa un zālāju ekspertes Ingas Avotiņas vadībā, īpaši pētot teritorijā sastopamās augu un kukaiņu sugas.

Šis būs tikai pirmais no pasākumiem, kuru Ķemeru NP fonds paredzējis īstenot jaunajiem reindžeriem un apkārtnes jauniešiem, lai popularizētu un stiprinātu jauno reindžeru kustības idejas un, iespējams, iedzīvinātu tās reģionos, piemēram, dabas liegumā “Lubāna mitrājs”, kur patlaban līdzīgas kustības nepastāv. Kopumā paredzēts īstenot četrus pasākumus īpaši aizsargājamās dabas teritorijās. 6.–7. jūlijā līdzīgs pasākums notiks Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā, 1.–3. augustā – Gaujas Nacionālajā parkā (Gaujas NP), savukārt 24.–25. oktobrī – Ķemeru Nacionālajā parkā.

Pasākumi tiek organizēti sadarbībā ar Pārvaldes Pierīgas, Vidzemes un Latgales reģionālajām administrācijām, Gaujas NP fondu, kā arī Lubāna mitrāja informācijas centru. Pasākumus finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds (LVAF), tādēļ dalība tajos jauniešiem būs bez maksas. Finansējums piešķirts LVAF projektā „Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju jaunie reindžeri – dabā ar izpratni”.

 

Papildu informācija:

Baiba Roga
Dabas aizsardzības pārvaldes
Pierīgas reģionālās administrācijas
dabas izglītības darba speciāliste
t. 28611079
baiba.roga@daba.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.