Šopavasar Likteņdārzā turpinās būvniecības darbi – top Lielais kalns un tiek bruģēta Likteņdārza draugu aleja

16.06.2017

Lielā kalna simbolisks sākums saistāms ar 2015. gadu, kad dārza atbalstītāji tika aicināti ziedot zemi kalna tapšanai.

2016. gadā ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu 73 920 EUR apmērā projekta „Likteņdārza Lielā kalna izveide - dāvana Latvijai simtgadē un latvisko vērtību saglabāšana nākamajām paaudzēm” ietvaros bija iespējams sākt kalna būvniecību. Kalna būvprojekts ir SIA Pro Viaziedojums.

Būvniecība tika sākta pagājušā gada beigās, un šobrīd, noslēdzot tās pirmo kārtu, jau redzamas kalna aprises. Kalns tiek veidots kā 12,5 m augsta virsotne, no kuras varēs pārlūkot visu Likteņdārza un Daugavas ainavu. Kalna veidols atspoguļos dabas un laika ritējumu, un tā takas un ainavu būs iespēja

Papildu informācija:
Valda Auziņa
Nodibinājuma „Kokneses fonds”
Valdes priekšsēdētāja
+371 29476146
valda.auzina@koknesesfonds.lv


Informācija medijiem:

Sanita Heinsberga, 29660153, atbalsts@koknesesfonds.lv

Likteņdārzs ir unikāls vides objekts, kas top par ziedojumiem un iecerēts kā tautas dāvana Latvijai simtgadē. Tajā apvienojas izcila vides arhitektūra ar Kokneses pussalas dabas krāšņumu. Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, gan atceroties pagātni, gan svinot šodienu, gan domājot par rītdienu. Likteņdārza idejas īstenošanu kopš 2005. gada vada bezpeļņas organizācija „Kokneses fonds”, ko dibinājuši 14 Latvijā un ārpus tās robežām dzīvojoši ievērojami cilvēki un Kokneses pašvaldība.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.