Informācija par Dabas koncertzāli Dvietes palienē 17.jūnijā

08.06.2017

Dabas koncertzāle, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, informē par šī gada dabas, mūzikas, mākslas un video performancēm, kas veltīta šī gada bezmugurkaulniekam – augsnes dižsliekai. Pirmā performance gaidāma jau 17.jūnijā un notiks Dvietes palienē.

Vislielākā slieku daudzveidība un kopējais skaits konstatēts upju un ezeru palienēs – mitrājos, kas regulāri pārplūst. Tāpēc arī Dabas koncertzāles 2017. gada koncertu vietas izvēlētas palienu pļavās. Kā ierasts, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, būs arī zinātnes un izziņas darbnīcas, kurās varēs iegūt plašāku informāciju par slieku ikdienu un nozīmi ekosistēmā. Tās sāksies no plkst.19.00 un būs atvērtas apmēram līdz plkst. 23.00, bet koncerta sākums gaidāms neilgi pēc saulrieta. Atgādinām, ka Dabas koncertzāle notiek brīvā dabā un, lai pilnvērtīgi – bez rūpēm un raizēm izbaudītu vakaru, aicinām paņemt līdzi pārnēsājamos krēslus, kā arī parūpēties par siltākām drēbēm – vasaras naktis vēl nav tik iesilušas.

Informācijai, plānojot apmeklēt Dabas koncertzāli, darām zināmu, ka Bebrenes pagasta Dzirnavās, apmēram 3 km no norises, būs „Dabas koncertzāles” kafejnīca, kurā varēs arī iegādāties Dabas koncertzāles izdotos CD un DVD. Kā ierasts būs nodrošinātas arī telts vietas tiem, kam labāk patīk nakts miers zem skaidrām debesīm. Bet Ilūkstes novada un blakus novados iespējams izmantot viesu māju pakalpojumus, tos meklējiet mājas lapā – tūrisms Ilūkstes novadā – http://turisms-ilukste.mozello.lv/naktsmitnes-un-viesu-majas/

Dabas Koncertzāles koncerti notiek brīvā dabā, un ieeja ir bezmaksas. Aktuālajai informācijai sekojiet līdzi Dabas koncertzāles mājas lapā – www.dabaskoncertzale.lv un sociālajos tīklos, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv/. Projekts tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

Papildus informācijai:

Ieva Upīte

Dabas koncertzāles pārstāve
Tālr.: 26447328
e-pasts: ieva.upite@gmail.com

 

Elīna Ezeriņa

Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja
Tālr.: 26789874
e-pasts: elina.ezerina@daba.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.