Dabas koncertzāles 2017 varone augsnes dižslieka un izziņas laboratorijas

01.06.2017

Dabas koncertzāles šī gada dabas, mūzikas, mākslas un video performances, kas veltītas šī gada bezmugurkaulniekam – augsnes dižsliekai – notiks 17. jūnijā Dvietes palienē un 30. jūnijā Burtnieku novada palielņu pļavās.

            Kā ierasts, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, būs arī zinātnes un izziņas laboratorijas, kurās pasākuma apmeklētāji varēs izzināt sliekas dzīves ikdienu 20 dažādās laboratorijās. Tās sadalītas četrās pamattēmās, kas raksturo sliekas uzbūvi un pielāgojumu dzīvei pazemē, kā arī skaidro augsni kā mājvietu, aplūko arī dažbrīd sarežģītās sliekas attiecības ar putniem un cilvēku. Tāpat būs arī radošā daļa, kurā varēs ne tikai izkrāsot šī gada varoni, bet arī nofotografēties ar vizualizētu augsnes dižslieku. Darbnīcu sākums abās pasākumu norises vietās ir paredzēts laikā no plkst. 18.00 līdz 21.00, bet koncerta sākums kā ierasts gaidāms neilgi pēc saulrieta.

            Laboratoriju satura izstrādē un norisē sadarbosies vairāki partneri – Dabas aizsardzības pārvaldes, Latvijas Universitātes, Entomoloģijas biedrības, Latvijas Dabas muzeja, Latvijas ornitoloģijas biedrības aktīvisti un brīvprātīgie. Augsnes dižsliekas ķermenī ir līdz pat 120 ķermeņa posmu un katram posmam no tālajiem senčiem mantojumā nāk sariņi – kāju paliekas. Posmi ir it kā līdzīgi, taču katram posmam ir savi pienākumi. Līdzīgi pēc sliekas principa veidotas arī radošās un izziņas darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs ne vien klausīties un vērot tajās notiekošo, bet arī aktīvi līdzdarboties, meklējot, analizējot, saskatot sakarības, spēlējot spēles, liekot lietā savus rodošos potenciālus u. tml.

Dabas Koncertzālrs koncerti notiek brīvā dabā, un ieeja ir bezmaksas. Aktuālajai informācijai sekojiet līdzi Dabas koncertzāles mājas lapā – www.dabaskoncertzale.lv  un sociālajos tīklos, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv/. Projekts tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

Dabas_koncertzale_sliekas-infografika.pdf

Papildus informācijai:

Ieva Upīte
Dabas koncertzāles pārstāve

Tālr.: 26447328
e-pasts: ieva.upite@gmail.com

 

Elīna Ezeriņa
Dabas aizsardzības pārvaldes

Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja

Tālr.: 26789874
e-pasts: elina.ezerina@daba.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.