Re:TV aicina domubiedru grupas piedalīties vides ideju konkursā

30.03.2017

No šī gada jūnija Latvijas Reģionu Televīzija “Re:TV” demonstrēs jau piekto raidījumu cikla “Es varu būt zaļš” sezonu. Lai veicinātu sabiedrības interesi par vidi un vides aizsardzību, Re:TV komanda raidījumā aicina piedalīties domubiedru grupas līdz septiņiem cilvēkiem (ģimenes, draugu kopas, skolēnus, studentus, NVO pārstāvjus utt.).

Konkursa pieteikumā brīvā formā jānorāda idejas apraksts – ar kādu labo darbu viņi (domubiedru grupa) palīdzēs uzlabot vides stāvokli Latvijā. Piemēram, rīkojot bateriju vākšanas kampaņu, no PET pudelēm veidojot atkritumu grozus, popularizējot dabai draudzīgus tīrīšanas līdzekļus u. tml. Sižeta mērķis – iedvesmot citus rīkoties līdzīgi.

Konkursa kārtībā tiks izvēlētas 11 domubiedru grupas, kuru idejas raidījumu veidotāji uzskatīs par radošākajām un oriģinālākajām. Idejai noteikti jābūt realizējamai. Sākot ar šī gada aprīli, filmēšanas komanda dosies pie šiem cilvēkiem, lai dokumentētu procesu, kā domubiedru grupa realizē savu ideju.

Visas 11 domubiedru grupas, kuras piedalīsies raidījumos ar savām idejām, saņems veicināšanas balvas. Savukārt pēdējā raidījumā, šī gada augustā, vides eksperti un projekta īstenotāji, noskatoties visus Re:TV komandas izveidotos sižetus, izvērtēs, kura ir bijusi veiksmīgākā, videi draudzīgākā un vērtīgākā idejas realizācija. Rezultātā viena domubiedru grupa saņems galveno pateicības balvu – naudas balvu (transporta izdevumu segšanai) Latvijas apceļošanai un dabas iepazīšanai.

Konkursā var piedalīties arī tie skolēni, kuri savas idejas realizēja jau kādā no iepriekšējām raidījumu ciklu sezonām.

Pieteikumu ar “videi draudzīgās” idejas aprakstu, kontakttālruni, komandas dalībnieku vārdus un atrašanās vietu sūtiet uz e-pastu redakcija@retv.lv līdz 10. aprīlim! Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 13. aprīlim Re:TV mājas lapā (www.retv.lv), sociālajos medijos un arī personīgi caur norādīto kontaktinformāciju.

"Es varu būt zaļš" 5. sezonas 1. epizode Re:TV ēterā būs redzama 4. jūnijā, plkst. 21:00.

Raidījumu ciklu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Informācijai:
Iveta Auniņa
Raidījumu „Es varu būt zaļš” veidotāja
e-pasts: iveta.aunina@retv.lv
Latvijas Reģionu Televīzija “Re:TV”
mob. t. 29196949

Valmiera, Purva iela 12a

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.