Noskaties TV raidījuma “Starp putniem un cilvēkiem” rudens epizodes

02.12.2016

Gada nogalē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Latvijas vides aizsardzības fondu, veikalu Motacilla.lv, Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT) un veikalu Ceļotājs ir sarūpējusi vēl sešas TV raidījuma “Starp putniem un cilvēkiem” epizodes. Novembrī kanālā LNT jau tika pārraidītas četras epizodes, bet decembrī paredzētas vēl divas. Nākamā epizode jau sestdien, 3. decembrī, plkst. 10.30 LNT ēterā. Visi raidījumi pieejami arī arhīvā.

Nākamajā, 3. decembra, raidījumā skaties par dzērvju migrāciju un zāļu purvu ietekmi uz to, par mikroliegumiem, kuros aizsargājam Latvijas putnus un Ādažu poligonu, kur dzīvojošie putni jūtas droši. Savukārt noslēguma epizodē, 10. decembrī, varēs uzzināt par putniem ap mājām un pašās mājās.

Raidījuma arhīvu ir iespējams noskatīties internetā vietnēs Putnidaba.lv (http://putnidaba.lv/raidijums/) un TVplay.lv (http://tvplay.skaties.lv/parraides/starp-putniem-un-cilvekiem), kā arī “Putni dabā” Youtube kontā (www.youtube.com/putnidaba). Rudens sezonas pirmajā raidījumā uzmanība tika pievērsta ūdensputniem – laucim, niedru lijai, putniem Kaņiera un Engures ezerā, kā arī ūdensputnu fotografēšanas specifikai. Otrajā raidījumā uzmanības centrā plēsīgie putni – meža pūce, mazākā pūcīte apodziņš, zivjērglis, mazais ērglis. Trešajā raidījumā uzzināsiet par putnu barošanu ziemā, LOB Madonas vietējās grupas izliktajiem būrīšiem apodziņiem un rehabilitācijas centru plēsīgajiem putniem. Savukārt ceturtajā raidījumā noskaties par to, kā uzbūvēt mākslīgo ligzdvietu lielākajai pūcei ūpim un, kā vērot putnus un kādas ierīces tam vajadzīgas.

Aicinām ikvienu dalīties ar savām pārdomām par raidījumu, rakstot uz e-pastu raidijums@putnidaba.lv! Ņemot vērā atsauksmes varēsim labāk izprast par skatītāju vēlmēm un saprast, vai raidījums vajadzīgs arī nākamgad.

LOB raidījuma “Starp putniem un cilvēkiem” veidošanu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un SIA “Motacilla”. Apģērbs raidījuma vadītājai no veikala “Ceļotājs”.

Papildu informācija:

Agnis Bušs, LOB sabiedrisko attiecību koordinators, agnis@putnidaba.lv

Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir lielākā dabas aizsardzības organizācija Latvijā. Tā darbojas kopš 1985. gada un šobrīd apvieno vairāk nekā 500 biedru. Par LOB biedru var kļūt ikviens interesents, aizpildot anketu un samaksājot biedru naudu.


LOB misija ir saglabāt daudzveidīgu un dzīvotspējīgu Latvijas savvaļas putnu faunu. Lai to īstenotu, LOB nodarbojas ar putnu un to dzīvesvietu aizsardzību un izpēti un sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu dabas aizsardzības pasākumos.

LOB Latvijā pārstāv starptautisko dabas aizsardzības organizāciju savienību BirdLife International.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.