Pasākumi par klimata pārmaiņām Latvijas Dabas muzejā

25.11.2016

Latvijas Dabas muzeja Vides mēneša, kas šogad veltīts klimata pārmaiņu tēmai, izskaņā šonedēļ notiks divi pasākumi – 24. novembrī ģeoloģijas zinātņu doktora Māra Krievāna lasījums par klimata pārmaiņām Zemes vēsturē un 26. novembrī ģimenes diena „Arī Tu esi atbildīgs!”.

Jau ceturto gadu Latvijas Dabas muzejā rudens sezonā tiek organizēts vides mēnesis – tematiska izstāde un pasākumu cikls par dažādām problēmām un aktualitātēm vides aizsardzībā. Šogad vides mēneša centrālā tēma ir klimata pārmaiņas, to cēloņi, sekas un iespējamie risinājumi negatīvo ietekmju mazināšanai. Vides mēneša kuratore Lauma Kupča stāsta: „Šobrīd zinātniekiem pasaulē vairs nav šaubu par to, ka klimata pārmaiņas notiek, un tās lielā mērā stimulē cilvēku darbība. Sekas ir jūtamas visur un patlaban lielākās pūles pētniecībā tiek ieguldītas dažādu inovatīvu risinājumu meklēšanā, lai samazinātu CO2 izmešus un izglītotu cilvēkus par to, kā katrs var mazināt savu negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi.”

Ceturtdien, 24. novembrī, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes ģeoloģijas zinātņu doktors Māris Krievāns stāstīs par klimata pārmaiņām Zemes vēsturē, to cēloņiem un izpētes metodēm. Priekšlasījuma noslēgumā sekos atskats uz ģeologu šovasar veiktajiem pētījumiem Grenlandē. Pasākums notiks lasītavā 6. stāvā, ieejas maksa – 1,42 eiro.

Sestdien, 26. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām uz ģimenes dienu „Arī Tu esi atbildīgs!”. Sadarbībā ar Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtu šoreiz piedāvāsim uzzināt, kas kopīgs ūdeņraža, saules un elektriskajai automašīnām, un kā tās darbojas. Piedāvāsim apskatīt nelielus auto modeļus (rotaļlietas), ar kuriem tiks demonstrētas jaunākās tehnoloģijas auto būvniecībā. Tāpat būs iespēja piedalīties spēlē „Apspēlē klimata pārmaiņas!” un iesaistīties citās aktivitātēs.

Pasākums notiks izstādē „Ārstēsim klimatu!”, ieeja ar izstādes biļetēm.

Vides mēnesi finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

Informāciju sagatavoja:

Polīna Šķiņķe
Latvijas Dabas muzeja
Komunikācijas nodaļa
Tālr.: 67356058
E-pasts: polina.skinke@ldm.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.