21. oktobrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā atklās atjaunoto Lauvu mītni

19.10.2016

Rīgas un Rīgas zoodārza simbolikā īpaša nozīme ir “zvēru karalim” lauvam. Tā veidols rotā gan pilsētas ģerboni, gan 100 gadus senus zoodārza dokumentus. Tāpēc īpašs prieks, ka šogad pateicoties Rīgas domes atbalstam, sarūpēta brīnišķīga dāvana Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza 104. dzimšanas dienā – atjaunota Lauvu mītne un sagaidīts jauns iemītnieks. Āzijas lauvu mātīte no Tallinas zoodārza ieradās jau 7. oktobrī, lai iepazītos un aprastu ar iekštelpu apartamentiem. 21. oktobrī dienas vidū lauvenei Tori tiks piedāvāts pirmo reizi iznākt labiekārtotajā āra aplokā nobaudīt svētku mielastu.

Lauvu mītnes āra aploka atklāšana notiks piektdien, 21. oktobrī plkst. 12.00.

Pasākuma laikā Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un zoodārza draugu SIA Baltic Zinc Technics komercdaļas vadītāju Kasparu Kreili, atskatīsies uz paveikto un pasniegs cienastu galvenajai svētku dalībniecei un mītnes vērtētājai – lauvenei Tori.

Lauvu mītnes āra aploka rekonstrukcijas darbi veikti pateicoties Rīgas domes, Baltic Zinc Technics un apmeklētāju atbalstam. Vēsturiski veidotā “Lauvu bedre” 104 gadu ritējumā piedzīvojusi ceturtās nopietnās pārmaiņas, pārtopot mūsdienīgā un lauvu labturības vajadzībām atbilstošākā veidolā. Rekonstrukcijas laikā īstenoti vairāki tehniski uzlabojumi, kas atvieglos ikdienas soli zooloģiskā dārza darbiniekiem, ļaus omulīgāk justies dzīvniekam izvēloties sev tīkamāko aploka nostūri atpūtai vai iekārtojoties pakalnā situācijas novērošanai no augšas. Trīs skatu laukumi veidoti ievērojot universālā dizaina principus, kas ļaus ikkatram apmeklētājam ielūkoties aplokā un ļauties mierīgiem vērojumiem esot vienā skatu līmenī ar dzīvniekiem.

Zooloģiskā dārza informācijas dienests, Tālr. 67518669,info@rigazoo.lv

Laura Līdaka mob. 26172398, 

Māris Lielkalns mob. 26334154

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.