Kampaņa “Spoku tīkli” dodas uz Kuldīgas novadu

19.10.2016

Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldības policiju no 19. līdz 22. oktobrim turpinās kampaņu “Spoku tīkli”, kuras laikā Kuldīgas novada Mazais un Lielais Nabes ezers, kā arī Abava tiks attīrīti no nozaudētiem vai nelegāli atstātiem zvejas rīkiem.

“Spoku tīkli” („Ghost Fishing” – eng.) ir iekšējos ūdeņos pazaudēti vai nelegāli atstāti zvejas rīki, kuri, neviena nepieskatīti, turpina ķert zivis, putnus un citus ūdens iemītniekus. Tā tiek degradēta vides kvalitāte un ekosistēma. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību šai problēmai un attīrītu ezerus no nevēlamajiem zvejas rīkiem, Pasaules Dabas Fonds jau otro gadu kopā ar pašvaldību policistiem un inspektoriem īsteno kampaņu “Spoku tīkli”. Šogad apsekoti ezeri Limbažu, Engures, Dagdas, Carnikavas un Smiltenes novados.

22. oktobrī plkst. 12:00 Kuldīgas Mākslas namā 1905. gada ielā 6 visi interesenti laipni aicināti uz vēlajām brokastīm, kur Pasaules Dabas Fonda pārstāvji un pašvaldības policija stāstīs par kampaņas rezultātiem un maluzvejniecību Kuldīgas novadā. Ieeja – bez maksas.

Spoku tīklu kampaņas norises ģeogrāfiskais izvietojums atrodams šeit.

 

Papildus informācija:

Ilga Lēmane,

Komunikācijas vadītāja

E-pasts: ilemane@pdf.lv

Tālr.: 67505646, 67505640

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.