• Sākums >
  • Aktualitātes >
  • Projektu jaunumi >
  • 22.oktobrī meža demonstrējumu teritorijā „Pūpoli” notiks seminārs „Kā efektīvi un videi draudzīgi apsaimniekot nelielu meža īpašumu?”

22.oktobrī meža demonstrējumu teritorijā „Pūpoli” notiks seminārs „Kā efektīvi un videi draudzīgi apsaimniekot nelielu meža īpašumu?”

19.10.2016

Sestdien, 22. oktobrī, plkst. 10:00 Pasaules Dabas Fonda meža demonstrējumu teritorijā „Pūpoli”, Vecumnieku novada Kurmenes pagastā, norisināsies seminārs „Kā efektīvi un videi draudzīgi apsaimniekot nelielu meža īpašumu?”. Seminārā apmeklētāji varēs uzzināt par ES atbalstu privātajos mežos, likumdošanas aktualitātēm un pamatprincipiem meža īpašuma pārvaldībā, nekailciršu mežsaimniecību un dabas aizsardzības pasākumiem meža īpašumā, kā arī šobrīd aktuālāko tēmu – Latvijas biotopu kartēšanu. Semināra otrā daļa plānota mežā, apskatot demonstrējumu teritorijas objektus. Uz bezmaksas semināru aicināti  meža īpašnieki, apsaimniekotāji, studenti un citi interesenti.

 “Šodien meža īpašniekam blakus klasiskiem saimnieciskajiem jautājumiem – jaunaudžu kopšanai un koksnes ieguvei – aizvien biežāk dienas kārtībā ienāk citi meža jautājumi. Tie pieprasa plašākas zināšanas, bet reizē nodrošina jaunus pienākumus un arī ieguvumus,” tā norāda Pasaules Dabas Fonda direktors Jānis Rozītis.

Semināra laikā meža demonstrējumu teritorijā „Pūpoli” Meža konsultāciju pakalpojumu centra pārstāve Jekaterina Blaua pastāstīs par ES atbalsta aktualitātēm meža īpašniekiem, Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamenta direktore Gita Strode informēs par biotopu kartēšanu projektu dažādos īpašumos Latvijā, Pasaules Dabas Fonda Meža programmas vadītājs Jānis Rozītis pastāstīs par nekailciršu mežsaimniecību demonstrējumu teritorijās un dabas aizsardzības prasībām, bet mežsaimniecības demonstrējumu teritorijas “Pūpoli” pārvaldnieks Raimonds Mežaks aktualizēs galvenos pamatjautājumus meža īpašuma pārvaldībā – no robežstigu uzturēšanas līdz koksnes ieguvei. Semināra otrajā daļā demonstrējumu teritorijas pārvaldnieks Raimonds Mežaks iepazīstinās pasākuma dalībniekus ar savu meža apsaimniekošanas praksi demonstrējumu teritorijā – nekailciršu pielietojumu, ES atbalsta izmantošanas pieredzi, bioloģiski augstvērtīga meža – biotopa kritērijiem.

Pasaules Dabas fonda, Meža konsultāciju un pakalpojumu centra un meža „Pūpoli” īpašnieka Raimonda Mežaka sadarbība attīstījusies jau vairāk kā 5 gadus. Sākotnēji meža īpašnieks apmeklēja Pasaules Dabas fonda un citu institūciju rīkotos seminārus. Uzzinātais pamudināja arī savos un ģimenes locekļu meža īpašumos jau no 2003. gada attīstīt nekailciršu mežsaimniecību, to īstenojot dažādās mežaudzēs, atšķirīgos meža augšanas apstākļu tipos.

Visi meža īpašnieki, kuri vēlās piedalīties seminārā, aicināti pieteikties Pasaules Dabas Fondā, zvanot uz telefona numuru 67505640 vai rakstot uz info@pdf.lv. Seminārs ir bezmaksas. 

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

Vairāk informācijas:

Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda direktors, mob.: 26420153, tel.: 67505640, e-pasts jrozitis@pdf.lv

Ilga Lēmane, Projekta komunikāciju vadītāja, Tel.: 67505640, E-pasts ilemane@pdf.lv

Raimonds Mežaks, demonstrējumu teritorijas “Pūpoli” pārvaldnieks, mob.: 29639946, e-pasts raimonds.mezaks@gmail.com

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.