Apmācības tūrisma nozares pārstāvjiem

14.10.2016

Īpaši aizsargājamas dabas teritorijas (ĪADT) statuss nereti ir stimuls, lai tūristi to izvēlētos par ceļojuma galamērķi. Krāslavas novadā ir dabas parks “Daugavas loki”, aizsargājamo ainavu apvidus “Augšdaugava” un arī citas ĪADT. Tāpēc Krāslavas novada dome īstenojot Latvijas vides aizsardzības fonda finansētu projektu, organizēja apmācības tūrisma nozares pārstāvjiem un citiem interesentiem par “Ilgtspējīga tūrisma attīstības iespējām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās (ĪADT)”.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas lektore, Irēna Broliša, informēja, kā izmantot ĪADT vērtības, kā ieinteresēt tūristu apmeklēt mūsu novadu. Tika sniegta informācija par ilgtspējīga tūrisma attīstības iespējām un par prasībām, kas jāievēro, saimniekojot ĪADT, kā arī skaidroja kā citas Eiropas valstis izmanto ĪADT statusu, lai piesaistītu apmeklētājus no visas pasaules.

Apmācības tika īstenotas Krāslavas novada domes projekta “Dabas aizsardzības un apsaimniekošanas pasākumu īstenošana dabas parka “Daugavas loki” Adamovas takā” ietvaros, 85% no kopējā projekta budžeta finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.