Akcija vecākiem par norisēm vides izglītības projektā „Meža izziņas spēle – Dzeņa raibumi”

14.10.2016

Lai izglītotu bērnus un jauniešus vides jautājumos, sekmētu un popularizētu vecāku un bērnu darbošanos videi atbildīga un draudzīga dzīvesveida veicinošās aktivitātēs no 11. aprīļa līdz 24. oktobrim Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijā norisinās Valkas ģimnāzijas vecāku biedrības projekts „Meža izziņas spēle – Dzeņa raibumi”. Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

21. un 22. septembrī Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas vecāku kopsapulcēs notika akcija, kurā skolēni sniedza informāciju un reklāmu par Meža izziņas spēles „Dzeņa raibumi” izveidi un citiem projektā realizētiem pasākumiem.

Šī izzinošā projekta ietvaros ir novadītas 16 vides nodarbības dabā, notikušas 23 izglītojošas nodarbības, īstenotas 16 radoši praktiskās darbnīcas, kurās otrreizējām izejvielām tika dota otra dzīve. Piemēram, no plastmasas pudelēm, piena pakām, olu paliktņiem, papes kastēm u.c. skolēni izveidoja instalācijas un rotaļlietas – „Sapņu kuģi”, Gadskārtu koku un Leļļu māju – pirmskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” spēļu laukumam.

Valkas pilsētas mežā izlikti skolēnu rokām veidoti putnu būrīši dažādām putnu sugām, izveidota meža izziņas spēle „Dzeņa raibumi” un videi draudzīga dzīvesveida reklāmas atklātnes. Pašlaik tiek veidots meža kalendārs, kurā būs iekļautas projektā īstenoto akciju un pasākumu foto.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.