Ar aizrautību pētīja dabu Mazsalacā

09.09.2016

20. augustā Valtenberģu muižas parkā Mazsalacā norisinājās dabas izziņas pasākums “Piliens dabas”, ar galveno akcentu – smilšakmens atsegumu iepazīšana un dabas daudzveidība apkārtnē. 

Dienas pirmajā daļā apmeklētāji devās piedzīvojumā ar dabas, radošo un aktīvo darbnīcu palīdzību. Darbnīcās bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie, pētot iežus, spēlējot spēles, pētot ūdensdzīvniekus mikroskopā, urbjot bitēm mākslīgās aliņas, veidojot krāsainās smilšu burciņas, paši darbojoties iepazina smilšakmens atsegumu un ūdens stāstus. Kā pasākuma organizatori uzsver, galvenais bija piedāvāt iespēju izmēģināt pašiem, un caur darbību piedalīties dabas izziņas darbnīcās. Daba, kas liekas visiem apkārt un ir tik pašsaprotama, bieži vien ir neizzināta.

Aktivitātes papildināja akustiskais koncerts sintezatora, vijoles un ģitāras skaņās. Turpinot vakara programmu pasākuma dalībnieki bija gaismā – nudien Valtenberģu muižas parks iemirdzējās gan ēnu teātra gaismās, gan pirms tam ar mirdzumu acīs vērojot kā top glezna ūdenī, kā arī kukaiņu gaismās pētot parka nakts tauriņus.

Pasākums pulcēja dabas interesentus no dažādām Latvijas malām. Lielākoties tie bija vietējie Mazsalacas novada iedzīvotāji, par ko organizatoriem liels prieks. Prieks par tik zinātkāru Mazsalacas novada jaunatni, kas veidoja lielu apmeklētāju īpatsvaru.

Dabas izziņas pasākums “Piliens dabas” bija ilgi lolots pasākums vairāku mēnešu garumā. Par šo lielisko iespēju biedrība “Jauniešu vētra” vēlas pateikties Latvijas vides aizsardzības fondam un Mazsalacas novada pašvaldībai, ikvienam, kas iesaistījās pasākuma tapšanā – darbnīcu, aktivitāšu vadītājiem, tehniskajiem cilvēkiem, brīvprātīgajiem, lai kopīgais mērķis – veicināt dabas izziņu, vairot jauniešos interesi par apkārtni un rūpēm par apkārtējo vidi izdotos.

Pasākuma organizatori plāno turpināt iesākto ceļu. Mācīt mīlēt un ar darbiem palīdzēt dabai un veidot apkārtni patīkamu visiem. “Paldies ikvienam pasākuma apmeklētājām, ceram, ka ieguvāt visu labo enerģiju no pasākuma kādu mēs vēlējāmies tur ielikt”, pateicas “Jauniešu vētras” komanda.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.