Latvijas jaunatklāšana “karalisTE” jau no 1.septembra

25.08.2016

Kopš 2012.gada LV jaunatklāšanas raidījums TE! astoņu sezonu laikā ir gan iemantojis skatītāju simpātijas un mīlestību, gan ieguvis pārliecinoša un novērtēta TV projekta pozīciju audiovizuālo mediju telpā. TE! iedvesmo un veicina Latvijas apceļošanu visās sezonās, atklājot unikālas vietas, notikumus, cilvēkstāstus un personības.

2016.gada rudens sezonā turpināsim jaunatklāt Latviju kopā ar visiem sešiem populārajiem raidījuma vadītājiem, taču ievērojami mainīsim raidījuma formātu, jo esam nepārtrauktā attīstībā un vēlamies stiprināt dialogu ar skatītāju.

Jaunā seriāla nosaukums būs KARALISTE un tā mitoloģiskā sižeta līnija balstās Kārļa Skalbes pasakas “Meža Balodītis” stāstā par Karali, kas dodas ceļojumā pa savu karalisti. Lai pamodinātu Karaļa apziņu katrā no mums, nepieciešams dzert no sava Pirmavota, izprast lietu būtību un mācēt pašam būt saimniekam savā zemē, sētā, ģimenē. Jaunā formā turpināsim arī jau par Vislatvijas akciju kļuvušo raidījuma simbolikas TE! grābeklīša slēpšanu un vietējā tūrisma veicināšanu. Seriāla galvenie tēli Gustavs Terzens, Māris Olte un Pauls Timrots izmetīs “ēsmu” atgriezeniskajai saitei - kopā izdarīt kādu vērtīgu vides sakopšanas darbu, lai skatītājam ir iespēja to darīt pašam savā vidē vai arī uzmeklēt Māra, Paula un Gustava iesākto un ar savu pienesumu (veikumu) dalīties sociālajos tīklos. Atsūtītajos attēlos varēsim visi būt liecinieki, kā “darbs dara darītāju”!

Visa pamatā - Darīšana un Būšana - divas raidījuma daļas. “Darīšana” sekos līdzi amatu prasmju attīstībai mūsdienās. Bet “Būšana” mācīs un rādīs kā domāt un dzīvot zaļi. Sadaļa “Būšana” tapusi pateicoties Latvijas vides aizsardzības fonda finansējumam.

Epizodes demonstrēsim no 1.septembra, LTV1 kanālā katru ceturtdienu plkst. 21:15, jau iepriekšējo sezonu iesildītajajā LV jaunatklāšanas raidījumu TE! ētera laikā.

Raidījuma pašreklāmas video pieejams šeit

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.