Kampaņa “Spoku tīkli” augustā piestāj Engurē

04.08.2016

Pasaules Dabas Fonds (PDF) sadarbībā ar Engures novada pašvaldības policiju no 9. līdz 11.augustam turpinās kampaņu "Spoku tīkli", kuras laikā Valguma ezers un Kaņieris tiks attīrīti no tur nozaudētiem vai speciāli atstātiem nelegālajiem zvejas rīkiem. 

Visbiežāk Latvijas ezeros zvejas rīkus atstāj malu zvejnieki, kas vai nu nozaudē tīklus, vai arī tiek iztraucēti un savas drošības dēļ zvejas rīkus pamet, lai izdotos pašiem veiksmīgi nozust. Šie rīki paliek ūdenī un turpina “zvejot” zivis un citus ūdens dzīvniekus, tādejādi bezjēdzīgi samazinot ne tikai zivju resursu apjomu, bet arī bioloģisko daudzveidību.

9. un 10.augustā PDF pārstāvji kopā ar Engures pašvaldības policiju apsekos Valguma ezeru un Kaņieri, un attīrīs tos no nelegāli izvietotiem zvejas rīkiem. Šī būs pirmā reize kampaņā, kad darbs ezeros norisināsies arī naktī. Savukārt 11.augustā pulksten 12:00 Lapmežciema estrādē notiks informatīvā stunda, kuras laikā PDF pārstāvji kopā ar Engures pašvaldības policiju vietējiem iedzīvotājiem un medijiem pastāstīs par sasniegtajiem rezultātiem – visi ir laipni aicināti ierasties.

Kampaņa "Spoku tīkli" sākās pērn, kad Pārgaujas novadā tika apsekoti un iztīrīti pieci ezeri. Rezultāti liecinājuši, ka problēma tiešām ir aktuāla, tāpēc šogad līdzīgas aktivitātes notikušas jau Dagdas, Limbažu un Carnikavas novados, un pēc Engures novada apsekošanas plānots no spoku tīkliem atbrīvot arī Kurzemes ezerus.

Spoku tīklu kampaņas norises ģeogrāfiskais izvietojums atrodams šeit.

Projekts "Kampaņa "Spoku tīkli"" tiek īstenots ar Latvijas Vides Aizsardzības Fonda, Coca-Cola HBC un Engures novada pašvaldības atbalstu.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.