Uzaicinājums uz kampaņas Mana Jūra preses konferenci

08.07.2016

13. jūlijā plkst. 11.00 VARAM, Peldu ielā 25 101. telpā notiks kampaņas Mana jūra preses konference. Uzreiz pēc tās pirmā kampaņas zaļās ekspedīcijas komanda jau dosies uz Latvijas – Lietuvas robežu, no kurienes 14. jūlijā sāksies ekspedīcija.
 
Preses konferences ietvaros tiks sniegta informācija par šī gada kampaņas aktualitātēm un centieniem piekrastes aizsardzībā.

Mana jūra mērķis šogad ir praktisku risinājumu meklējumi situācijas uzlabošanai Latvijas piekrastē - tādēļ kampaņas piektajā gadā ne tikai tiek turpināta jūras piesārņojošo atkritumu sabiedriskā monitoringa programma Latvijas jūras piekrastē, bet uzmanība vērsta arī virknei citu problēmu –piekrastes bioloģisko daudzveidību apdraudošajai invazīvo sugu situācijai, bioloģiskās daudzveidības apzināšanai un aizsardzībai un citām vides aizsardzības problēmām.

Preses konferecē piedalīsies Jānis Ulme (Vides izglītības fonda vadītājs, kampaņas Mana jūra eksperts), Alda Ozola (VARAM Valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos), Johann Durand (FEE International, starptautiskais Zilā karoga programmas koordinators), Uģis Rusmanis (Latvijas Universitāte) un Zane Ruģēna (Kampaņas Mana jūra vadītāja).
 
Kampaņa "Mana jūra" notiek jau piekto gadu. Šogad tā norit sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu, Liepājas, Ventspils, Jūrmalas un Rīgas pašvaldībām, kā arī Vides izglītības fonda Zilā Karoga programmu un starptautisko projektu Blastic.
 
Kampaņas atpazīstamākā iniciatīva ir zaļā ekspedīcija Mana jūra  – tās ietvaros katru vasaru tiek mērots vairāk nekā 500 kilometrus garš ceļš gar Latvijas jūras piekrasti. Ekspedīcijas laikā tiek veikts jūras piesārņojošo atkritumu monitorings, iepazīta daba, notiek tikšanās ar vides ekspertiem, koncerti un nodarbības.
 
Plašāka informācija par kampaņu pieejama interneta vietnē www.manajura.lv, kā arī sociālajā kontā Facebook.com https://www.facebook.com/tirajuravieno/.
 
Sanita Rībena
Kampaņas Mana jūra komunikācijas speciāliste
29107362
 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.