„Dabas koncertzāles” pirmā performance 18. jūnijā

16.06.2016

„Dabas koncertzāle” aicina interesentus uz dabas, mūzikas, zinātnes video mākslas un dramaturģijas simbiozes performanci šo sestdien 18. jūnijā Rēzeknes novada Lūznavā.

Garausainais sikspārnis (Plecotus auritus) ir šī gada „Dabas koncertzāles” varonis, kuram par godu veidots gan muzikālais stāsts, gan dažāda veida izzinošās darbnīcas, kurās varēs iepazīt šo zīdītāju.

Radošās darbnīcas sāksies no plkst. 19:00. Tajās varēs izgatavot sikspārņa mājvietu – būrīti, iepazīt citas Latvijā mītošās sikspārņu sugas, uzzināt sikspārņu ēdienkarti, un uzzināt citus faktus par sikspārņiem.

Jāpiemin, ka šī gada „Dabas koncertzāles” galvenais zinātnieks Viesturs Vintuls maija beigās Lūznavas muižas jumtā atrada divas retas un sarkanajā grāmatā ierakstītas sikspārņu sugas – dīķu naktssikspārni un pigmejsikspārni. Pateicoties atklājumam, 18. jūnija pasākuma programmas apmeklētājiem būs iespēja doties ekskursijā profesionālu pētnieku pavadībā. Eksursijas sāksies no plkst. 22:30. Lūgums līdzi paņemt lukturus – parkā ir tumšs, bet lūdzam tos tīši nespīdināt virsū sikspārņiem. Savukārt "Dabas koncertzāles" noslēdzošā jeb koncerta daļa, lai netraucētu Lūznavas muižas sikspārņiem, pārcelta uz netālo vecā stadiona laukumu parka malā. Muzikālais stāsts, kā ierasts sāksies pēc saules rieta.

Atgādinām, ka pasākums ir bezmaksas un tas notiek brīvā dabā, tādēļ iesakām paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus u.c. lietas, lai varētu vakaru izbaudīt bez raizēm. Tāpat, atgādinām, ka tirdzniecība „Dabas koncertzālē” nenotiek – iesakām paņemt līdzi arī piknika grozu.

Norises vietas karti var apskatīt šeit!

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.