21. maijā Vakara stāsti Cīruļos un Vēstures nakts Zoodārzā

19.05.2016

Muzeju naktī, 21. maijā plaši vaļā vērti būs arī Rīgas Zoodārza un zoodārza filiāles “Cīruļi” vārti un durvis. Tas nozīmē, ka apmeklētājiem būs iespēja apskatīt dzīvniekus un vērot to uzvedību vakarā. Un tā ir savādāka nekā apmeklētājiem ierastajā laikā. Ne velti, vakaros un no rītiem dzīvnieki dzīvo, bet pa dienu strādā.

Klausies Vakara stāstus “Cīruļos”

21. maijā pirmo reizi ikviens interesents varēs izbaudīt Vakara stāstus Rīgas Zoodārza filiālē “Cīruļi”. “Cīruļu’’ kases strādās līdz plkst. 22.00, bet pa vakara mierā iegrimušo teritoriju staigāt un vērot dzīvniekus varēs līdz plkst. 23.00.

Vakarkrēslā viss izskatās un izklausās savādāk nekā dienā. Varbūt izdosies sastapt “Cīruļu” mītiskos iemītniekus Akmeņgrauzi, Silvazauru un Kuršu Ķoniņu. Atstājiet mājās steigu un nāciet izbaudīt mieru un citādu dabas harmoniju Rīgas Zoodārza filiālē “Cīruļi”!

Vēstures nakts Zoodārzā

Rīgā Zooloģiskais dārzs piedāvā Vēstures nakti Zoodārzā. Kases 21. maijā strādās līdz plkst. 22.00, bet uzturēties dārzā varēs līdz plkst. 23.30. Vēstures naktī Zoodārzā piedāvājam:

  • Interesenti varēs doties izzinošā ekskursijā gidu pavadībā pa dārza vēsturiskajām vietām. Pulcēšanās plkst. 18.30 un 19.30 pie leģendārās zoodārza melnās priedes, ko stādījis Rīgas dārzu un parku direktors un zoodārza plānojuma autors Georgs Kūfalts. Tas ir pie roņu baseina netālu no ieejas;
  • Latvijas abinieku un rāpuļu zālē apskatāma zoodārza vēsturisko plakātu izstāde;
  • Latvijas abinieku un rāpuļu zālē, kas senāk bija zoodārza restorāns, tiks demonstrētas filmiņas par zoodārza vēsturi;
  • Kasēs var paņemt karti Vēsturiskās vietas Rīgas Zoodārzā, pastāvīgi iziet vēsturisko vietu maršrutu, pareizi atbildēt uz jautājumiem un saņemt balvu no Zooloģiskā dārza.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.