Rīgā notiks projekta “Telpas pavasaris” noslēguma pasākums jauniešiem

19.05.2016

Piektdien, 2016. gada 20. maijā Rīgā, Rīgas Juglas vidusskolā notiks projekta “Telpas pavasaris” noslēguma pasākums, kur pulcēsies 9.-12. klašu jaunieši un viņu skolotāji no visas Latvijas. Pasākuma ietvaros darbosies septiņas radošās darbnīcas, ko vadīs Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” dalībnieki un domubiedri, tāpat tiks prezentēti pētījuma “Telpas pavasaris” starprezultāti. Pasākums notiks pateicoties Rīgas domes atbalstam.

Radošo darbnīcu mērķis būs parādīt, kā notiek jaunrade, savienojot dažādas jomas, piemēram, mūziku, fiziku un komunikāciju. Darbnīcas vadīs apbalvojuma “Laiks Ziedonim” laureāts, profesors Jurģis Šķilters, mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis, dzejnieks Toms Treibergs, māksliniece Velga Vītola, mūziķis Arstarulsmirus, improvizācijas teātra aktrise un radio personība Sanda Dejus, Jauno Fiziķu skolas pārstāvji.

“Mums nereti šķiet, ka savus radošos sasniegumus varam gūt tikai vienā konkrētā jomā, tur, kur jūtamies droši un pārliecināti. Taču daudz plašākas iespējas paveras, ja eksperimentējam, izmēģinām savām zināšanām pievienot klāt kaut ko jaunu, ja uzdodam jautājumus un meklējam uz tiem atbildes. Šādu iespēju gribam piedāvāt projekta “Telpas pavasaris” jauniešiem, kuri šajā pavasarī piedalījās projekta radošo darbu konkursā, kā arī nometnēs Latvijas reģionos,” skaidro projekta “Telpas pavasaris” vadītāja Arta Platace.

Noslēguma pasākumā piedalīsies ap 60 jaunieši no Rīgas, Ventspils, Kuldīgas, Liepājas, Valmieras, Cēsīm, Jelgavas, Dobeles, Aizkraukles un citām vietām.

Pasākuma ietvaros tiks prezentēti arī projekta “Telpas pavasaris pētījuma starprezultāti. Pētījums norisinājās no 2016. gada janvāra līdz aprīlim, lai kopīgi rastu atbildi uz jautājumu: kā Latvijas iedzīvotāji uztver vietu, kurā viņi dzīvo – gan telpiski, gan emocionāli? Pētījuma dalībniekiem bija uzdevums zīmēt Latvijas karti, kā arī atbildēt uz jautājumiem par Latviju, tās vidi un sev nozīmīgākajām vietām. Šobrīd iegūtos datus analizē pētnieku komanda profesora Jurģa Šķiltera vadībā, un paredzams, ka ziņojums par pētījuma rezultātiem būs pieejams 2016. gada rudenī.

Projekta “Telpas pavasaris” pasākumu Rīgas Juglas vidusskolā atbalsta Rīgas dome un Latvijas vides aizsardzības fonds .

PROGRAMMA

10.30-11.00 - Ierašanās
11.00-11.30 - Ievads
11.30-14.30 - Nodarības pie profesora Jurģa Šķiltera, mūziķa Jāņa Holšteina-Upmaņa, dzejnieka Toma Treiberga, mākslinieces Velgas Vītolas, mūziķa Arstarulsmirusa, improvizācijas teātra aktrises un radio personības Sandas Dejus un citiem fonda "Viegli" draugiem
14.30-15.00 - Pārtraukums pusdienām
15.00-15.15 - Pētījuma "Telpas pavasaris" pirmie rezultāti
15.15-15.30 - Filma "Telpas pavasaris"
15.30 - Kopbilde, informācija par nometni Ziedoņa muzejā Murjāņos

 

Papildu informācijai:
Kristīne Tjarve
Imanta Ziedoņa fonda "Viegli", Imanta Ziedoņa muzeja fonds
Komunikācijas projektu vadītāja
e-pasts: kristine.tjarve@fondsviegli.lv
tālrunis: +371 29296617
www.fondsviegli.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.