Gandrīz 3000 bērnu ir kļuvuši par Cūkmena detektīviem

02.05.2016

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ir gandarīta par lielo bērnudārzu audzēkņu atsaucību, kuri piedalījās sociālās kampaņas “Nemēslo mežā!” veidotajā ekoprogrammā “Cūkmena detektīvi”. Programmu absolvējuši un par Cūkmena detektīviem kļuvuši 2693 bērni no 135 grupiņām 90 Latvijas bērnudārzos, kuri izprot tīru mežu nozīmi un ir atbildīgi pret apkārtējo vidi.

Maijā visi ekoprogrammas “Cūkmena detektīvi” dalībnieki saņems īpašos Cūkmena detektīvu diplomus, bet pie aktīvākajiem bērnudārzu kolektīviem ciemosies pats Cūkmens ar Tīrā Meža mācību stundu. Savukārt pedagogiem, kuri radoši darbojās programmā, būs iespēja piedalīties LVM organizētajos tālākizglītības kursos par mežu un tā vērtībām.

“Izpratni par tīru mežu nozīmi un atbildību par vidi mums apkārt ir būtiski veidot jau bērnībā. Tāpēc, turpinot jau iesāktās LVM tīru mežu aktivitātes, esam radījuši pirmo ekoprogrammu pašiem mazākajiem – bērnudārzu audzēkņiem, aicinot viņus kļūt par Cūkmena palīgiem jeb detektīviem cīņā ar atkritumiem Latvijas valsts mežos,” uzsver LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

2015./2016. mācību gada laikā LVM ekoprogrammas “Cūkmena detektīvi” pedagogiem bija iespēja ne vien sūtīt ziņas par paveikto darbu, bet arī publiskot jaunumus Cūkmena mājas lapā un citos sociālajos tīklos. Tieši pēdējās aktivitātes bija izšķirošās, lai noskaidrotu tos 30 bērnudārzus, kurus šopavasar apciemos Cūkmens.

Ekoprogrammas “Cūkmena detektīvi” pamatā ir četras tēmas, kurās ar rotaļu, dejas un dziesmas, pasaku, dažādu vizualizāciju, bērni veic noteiktus detektīvu soļus jeb uzdevumus, vērtējot labo un slikto mežā.  Katra tēma veidota, ievērojot principu – Redzi, Dzirdi, Klausies, Dari –, vienlaikus paredzot aktīvu bērnu iesaisti un līdzdarbošanos rotaļnodarbībās.

Sākoties jaunajam mācību gadam, programmai pieteikties varēs ikviens Latvijas bērnudārzs, septembrī aizpildot pieteikuma anketu mājas lapā www.cukmens.lv.  Interneta mājas lapā skatāmi čaklāko dalībnieku daudzveidīgie blogu ieraksti, kuros ikviens interesents var smelties iedvesmu labiem darbiem.

Ekoprogrammas "Cūkmena detektīvi" tapšanu atbalstījis Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.