23. un 24. aprīlī Latvijas abinieku un rāpuļu dienas Zoodārzā

20.04.2016

Gada siltajā periodā arī zoodārza informācijas telefons ir sakarsis, jo cilvēki nemitīgi interesējas: Ko darīt, ja pagalmā ir čūska? Vai visas čūskas ir indīgas? Kā tās pārvietojas, ja nav kāju? Kas īsti ir glodene un gludenā čūska? Vai krupji un vardes ēd zemenes? Kādi abinieki un rāpuļi sastopami manu māju tuvumā un vai tie ir bīstami? … un vēl un vēl un vēl…

Šī problēma ir aktuāla visā mūsu zemē, tāpēc Rīgas Zooloģiskais dārzs 23. un 24. aprīlī aicina uz ceturtajām Latvijas abinieku un rāpuļu dienām Zoodārzā! Sestdien uz svētdien no plkst. 12.00-16.00 Latvijas abinieku un rāpuļu zālē darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca „Iepazīsti Latvijas abinieku un rāpuļu pasauli”. Tajā ikvienam apmeklētājam Zooloģiskā dārza speciālisti palīdzēs iepazīt mūsu zemes čūskas, ķirzakas, bruņrupučus, kā arī vardes, krupjus un tritonus. Tie dzīvo mums līdzās un tāpēc ir aktuāli jautājumi par viņu dzīves īpatnībām un barošanās paradumiem. Tāpat ikvienam interesantam būs iespēja rast atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem, kas saistīti ar šiem mūsu kaimiņiem un attiecībām ar cilvēkiem. Nāc un uzzini, ko darīt un kā sadzīvot ar tiem!

Rīgas Zooloģiskais dārzs aprīlī pievienojas Eiropas dabas kampaņai “Ļauj DZĪVOT!” ("Let It Grow") (www.letitgrow.eu). Tās mērķis ir vairot izpratni par katras valsts vietējās bioloģiskās daudzveidības nozīmi un aizsardzību. Kampaņu "Let It Grow" ir uzsākušas trīs no lielākajām zinātnes komunikāciju asociācijām Eiropā: Starptautiskā botānisko dārzu apvienība augu saglabāšanā (Botanic Gardens Conservation International), Eiropas Zoodārzu un akvāriju asociācija (European Association of Zoos and Aquaria) un Eiropas zinātnes centru un muzeju asociācija (ECSITE).

Rīgas Zooloģiskais dārzs Eiropas dabas kampaņas “Ļauj DZĪVOT!” ietvaros turpinās skaidrot un iepazīstināt sabiedrību ar Latvijas faunas daudzveidību un pievērst uzmanību tās aizsardzībai.

Nu klāt nākošais aktivitāšu posms – Latvijas abinieku un rāpuļu dienas Zoodārzā 23. un 24. aprīlī, jo tikai izzinot un iepazīstot dzīvās radības, kas dzīvo mums apkārt, mēs varam draudzīgi sadzīvot ar tām.

Laipni aicināti ciemos iepazīt mūsu kaimiņus!

Zooloģiskā dārza informācijas dienests

Tālr. 67518669, Laura Līdaka mob. 26172398, Māris Lielkalns mob. 26334154, info@rigazoo.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.