Iedzīvotāji un organizācijas sāk aktīvi pieteikt talkošanas vietas

07.04.2016

Tieši mēnesi pirms Lielās Talkas, kas šogad norisināsies 23.aprīlī ar saukli “Latvijai BŪT zaļai!”, tika atklāta Talku karte mājaslapā www.talkas.lv, kurā ikviens var atzīmēt vietu, kurā šogad plāno rīkot oficiālo talku. Šobrīd gan uzņēmumi, gan iedzīvotāji sākuši aktīvi pieteikties, savukārt Lielās Talkas koordinatori – talku pieteikumus apstiprināt.

Pašlaik visā Latvijā jau pieteiktas vairāk nekā 400 talkošanas vietas, kurās paredzēts ne vien vākt atkritumus, bet arī labiekārtot apkārtni. Katru pieteikto vietu nepieciešams saskaņot un apstiprināt vietējam Lielās Talkas koordinatoram, līdz ar to šobrīd Talkas kartē ir parādījušās vairāk nekā 250 apstiprinātās oficiālās talku vietas, taču turpinās pārējo pieteikumu izskatīšana.

Mājaslapā www.talkas.lv iespējams izvēlies sev tuvāko novadu vai republikas pilsētu, aplūko tur reģistrētos talkas punktus un 23.aprīlī pievienojies kādai no šīm oficiāli pieteiktajām vietām! Katrā talkas vietā būs savs atbildīgais – kartē atrodams viņa tālruņa numuru, lai nepieciešamības gadījumā ar organizatoru varētu sazināties. Pie šī cilvēka būs iespējams saņemt arī bezmaksas atkritumu maisus, kā arī norādes par to, kur pēc talkas jāatstāj piepildītie maisi.

“Lielā Talka” šogad norisināsies 23.aprīlī visā Latvijā vienlaicīgi no 9:00 līdz 15:00. Visi talcinieki tiek aicināti parūpēties par strādāšanai atbilstošu apģērbu un apņēmības pilnu garastāvokli sakopt Latviju, lai palīdzētu līdz valsts simtgadei to padarīt par zaļāko valsti pasaulē. Tāpat ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts atbalstīt "Zaļo referendumu" mājaslapā www.talkas.lv, tādējādi apliecinot savu gribu Latviju veidot kā "zaļu", veselīgu un ekoloģisku valsti.

“Lielo talku 2016” atbalsta lieldraugi “Rīgas brīvostas pārvalde”,  “Latvijas Valsts meži” un ceļu būves firma “Binders”, kā arī Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, RIMI un “DHL”. Par Lielās Talkas jaunumiem šogad ziņo atbalstītāji LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet.lv, Latvijas radio 2, PIECI.LV, 1188 un nacionālā ziņu aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam “Valodu koks”.

 

Plašāka informācija:
Madara Laicāne
Lielās Talkas mediju koordinatore
B Communications
Mob. +371 28352319
E-pasts: madara.laicane@bcom.lv
www.talkas.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.