Putnu dienas 9. un 10. aprīlī turpinās Zoodārza filiālē “Cīruļi”

06.04.2016

Nupat iepriekšējā nedēļas nogalē aizvadījām pilnvērtīgas Putnu dienas Zoodārzā, kur Dzeņa darbnīcā pieredzējušu zoodārza speciālistu pieskatīti jautri klaudzēja āmuri un kā pavasara augi pēc lietus auga jauni mājokļi spārnotajiem draugiem. Pasākuma laikā tika izgatavoti 275 būrīši strazdiem un 275 mākslīgās ligzdvietas sīkajiem dobumperētājiem zīlītēm, zvirbuļiem un mušķērājiem, kā arī 70 mājvietas susuriem.

Savukārt tiem, kuri nepaspēja ierasties uz Putnu dienām Zoodārzā, varam paziņot priecīgu vēsti, ka nekas vēl nav zaudēts, jo 9. un 10. aprīlī notiks otrās Putnu dienas Cīruļos. Tātad Rīgas Zoodārza filiālē “Cīruļi” Aizputes novada Kalvenes pagastā (sekot norādēm Liepājas šosejas 154. km) šajā nedēļas nogalē stingrā lāča Toma un darbinieku uzraudzībā taps pareizi strazdu un zīlīšu būri, kā arī vēl 30 mājvietas meža susuriem. Dzeņa darbnīca darbosies no plkst. 12.00-15.00. Līdzi jāņem labs garastāvoklis un vēlme līdzdarboties. Savukārt āmuri, naglas un zāģis, kā arī materiāli jau ir sagatavoti, jo par tiem ir parūpējušies Cīruļu galdnieki. Materiāli sagatavoti 100 strazdu būriem un 100 zīlīšu būriem, kā arī 30 susuru būriem. Pašu izgatavoto putnu būri (ne susuru mājvietu) “Cīruļu” apmeklētāji varēs ņemt līdzi un piekārt putniem tīkamā vietā savu māju apkārtnē. Savukārt susuru mājvietas tiks nogādātas un izkārtas Daugavpils tuvumā dabas parkā “Silene”. Tāpat apmeklētāji varēs izpētīt retāk izmantotās putnu mākslīgās ligzdvietas.

Izgatavojot būri susurim Putnu dienās “Cīruļos” ikviens apmeklētājs sniegs savu ieguldījumu šīs sugas izpētē un saglabāšanā. Un, kad aprīļa beigās šie zvēriņi modīsies no ziemas miega, tos sagaidīs jauni un labiekārtoti mājokļi. Plašāk par meža susuri var lasīt šeit: http://www.latvijasdaba.lv/ziditaji/dryomys-nitedula-pallas/ .

Zooloģiskā dārza informācijas dienests Tālr. 67518669, 
Laura Līdaka mob. 26172398,
Māris Lielkalns mob. 26334154,
“Cīruļu” vadītājs Arnis Bergmanis mob. 26527549

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.