2. un 3. aprīlī Putnu dienas Zoodārzā

01.04.2016

Nu jau par ierastu tradīciju Latvijā kļuvusi pavasara sagaidīšana ar dažādiem derīgiem darbiem savas apkārtnes labā. Par to liecina ne tikai cilvēku rosīšanās savos dārziņos, bet arī neskaitāmie zvani uz zoodārzu ar jautājumu: kad būs Putnu dienas Zoodārzā un kad varēsim gatavot putnu būrīšus?

Tāpēc droši ziņojam: Putnu dienas Zoodārzā būs jau šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. aprīlī.

Abas dienas no plkst. 12.00-15.00 Dzeņa darbnīcā skanīgi klaudzēs āmuri un pieredzējušu speciālistu pavadībā ikvienam dārza apmeklētājam būs iespēja pašrocīgi uzmeistarot pareizu mākslīgo ligzdvietu pierastākajiem dobumperētājiem strazdiem, kā arī zīlītēm, zvirbuļiem un mušķērājiem. Turklāt pašu pagatavoto putnu būri netiks liegts nest līdzi un piekārt putniem tīkamā vietā savu māju apkaimē. Esam sagatavojuši materiālus 300 zīlīšu mājvietām un 300 strazdu mājokļiem, kā arī 100 īpašajiem būriem meža susuriem. Tā kā interese par darbošanos Dzeņa darbnīcā ir liela un izgatavojamo mākslīgo ligzdvietu skaits ierobežots, zoodārza ieejas biļete negarantē putnu būra detaļu komplekta saņemšanu. Būsim saprotoši viens pret otru.

Īpašā būra statusā – mākslīgā ligzdvieta meža susurim

Pērn sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu un Daugavpils Universitātes dabas izpētes un vides izglītības centru (DU DIVIC) uzsākām meža susuru mākslīgo ligzdvietu gatavošanu. Šogad turpināsim gatavot būrus meža susurim. 100 mājvietas tiks nogādātas un izvietotas Daugavpils novadā dabas parkā „Silene”.

Izgatavojot būri susurim Putnu dienās Zoodārzā ikviens apmeklētājs sniegs savu ieguldījumu šīs sugas izpētē un saglabāšanā. Un, kad aprīļa beigās šie zvēriņi modīsies no ziemas miega, tos sagaidīs jauni un labiekārtoti mājokļi. Plašāk par meža susuri var palasīt šeit: http://www.latvijasdaba.lv/ziditaji/dryomys-nitedula-pallas/ .

Nedēļu vēlāk – 9. un 10. aprīlī būs Putnu dienas „Cīruļos”

Zoodārza Putnu dienas notiks arī Rīgas Zooloģiskā dārza filiālē „Cīruļi” – 9. un 10. aprīlī. Tāpēc visi tie, kuri nepaspēs zīlīšu un strazdu mājvietas vai susuru būri izgatavot šajā nedēļas nogalē Rīgā, laipni aicināti uz Kalveni. 

 

Zooloģiskā dārza informācijas dienests

Tālr. 67518669,  Laura Līdaka mob. 26172398, Māris Lielkalns mob. 26334154

Projekta „Meža susura Dryomys nitedula aizsardzības plāna izstrāde” vadītāja Digna Pilāte, mob. 28690486,

Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais eksperts Valdis Pilāts, mob. 29198590

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.