NOTIKS KONFERENCE PAR ZAĻU SAIMNIEKOŠANU LAUKU TŪRISMĀ

18.09.2015

LLTA „Lauku ceļotājs” aicina visus lauku tūrisma uzņēmējus, kam interesē videi draudzīgi un saimnieciski efektīvi jaunievedumi, uz ZAĻO KONFERENCI:JAUNIE RISINĀJUMI UN IESPĒJAS ZAĻAI SAIMNIEKOŠANAI LAUKU TŪRISMĀ”. Konference notiks šī gada 29. septembrī, no plkst. 10:00 – 16:00, atpūtas kompleksā „Turbas”, z/s "Turbas" Ikšķiles novadā. Tā atvērta ikvienam lauku tūrisma uzņēmējam un citiem interesentiem.

“Lauku ceļotājs” nu jau 12 gadus sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un LVAF finansiālu atbalstu piešķir vides kvalitātes zīmi „Zaļais sertifikāts”, kas rotā jau 93 lauku tūrisma mītnes, kuras saimnieko ilgtspējīgi, piedāvā viesiem kvalitatīvus lauku tūrisma pakalpojumus un, kas ne mazāk svarīgi, rūpējas, lai tūrisma bizness nekaitē videi un dabai.

Šīs konferences mērķis ir aktualizēt „zaļās saimniekošanas” jomas: Efektīva elektrība, apkure, atkritumu apsaimniekošana un e-transports,informējot par aktuālāko katrā no tām.Uz konferenci esam aicinājuši nozaru ekspertus, kuri runās gan par aktualitātēm un jaunākajiem produktiem, gan par problemātiku, kas būtu risināma, lai zaļā saimniekošana kļūtu vēl pievilcīgāka un ilgtspējīgāka.

Par efektīviem ēku siltumapgādes risinājumiem konferencē savā pieredzē un zināšanās dalīsies Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu doktors Edgars Vīgants, savukārt par elektrības aprīkojuma efektīvu izvēli un atkritumu apsaimniekošanas iespējām Latvijā dalībniekus uzrunās „Zaļais punkts”, direktors Kaspars Zakulis. Būtiska konferences sadaļa veltīta arī E-transporta izmantošanas iespējām lauku tūrismā: e-auto un e-velo. Par šīs jomas nākotnes attīstību un iespējām veidot jaunus tūrisma produktus, izmantojot e-transportu, stāstīs Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības, valdes priekšsēdētājs, Arnis Bergs un Blue Shock Bike”, attīstības direktors Neils Kalniņš. Pēc abu ekspertu uzstāšanās būs iespēja apmeklēt E-transporta testa placi, kur ikvienam dalībniekam būs iespēja izmēģināt e-auto vai e-velo, kā arī izjautāt ekspertus.

Konferences programma:  http://www.celotajs.lv/cont/prof/news/2015/Doc/ZS_konference_29_09_15_programma.pdf

Mediju pārstāvji aicināti piedalīties konferencē klātienē. Tiks organizēts transports no Rīgas uz konferences vietu un atpakaļ. Lūgums pieteikt iepriekš dalību un vietu transportā: ilona@celotajs.lv .

Asnāte Ziemele,

LLTA „Lauku ceļotājs” prezidente

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.