Jauns raidījums par atkritumu apsaimniekošanas un vides aizsardzības problemātiku.

13.09.2015

No 26. augusta katra mēneša pēdējā trešdienā pulksten 20:00 kanālā Re:TV ir skatāms jauns raidījums par atkritumu apsaimniekošanas un vides aizsardzības tematiku - “Mūsu vide ir mūsu atbildība”. Tāpat par aktualitātēm, kas saistītas ar šiem jautājumiem, divas reizes mēnesī stāstīsim Vidzemes ziņu izlaiduma laikā.

Joprojām ir ievērojama sabiedrības daļa, kura vien daļēji vai pat nemaz neapzinās nepareizi apsaimniekotu atkritumu radīto kaitējumu dabai, videi un izrietoši no tā – arī mūsu visu veselībai un labklājībai. Raidījuma mērķis ir vairot sabiedrības izpratni par atkritumu apsaimniekošanas un šķirošanas nepieciešamību, stāstot par visdažādākajiem ar tēmu saistītajiem jautājumiem, sākot no atkritumu samazināšanas līdz otrreizējai izmantošanai.

Caur regulāriem ziņu sižetiem un diskusiju raidījumiem vēlamies veidot sabiedrības apziņu par katru soli un rīcības seku ķēdi, ko izraisa nepareiza atkritumu apsaimniekošana vai nevēlēšanās to darīt. Sižetos un raidījumos analizēsim un sniegsim atbildes gan par cēloņiem, gan sekām un risinājumiem. Skaidrosim, kāda ir atkritumu apsaimniekošanas sistēma Latvijā un vērtēsim pieredzi arī citās valstīs, meklēsim iespējas ikkatram iesaistīties vides aizsargāšanā un izglītosim sabiedrību arī ar radošām pieejām – kā rīkoties ar radītajiem atkritumiem.

Raidījumu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.