Jāņupē taps pastaigu taka “Saudzē un dzīvo”

07.09.2015

Biedrība “Jāņupes iedzīvotāji” uzsāk pastaigu takas “Saudzē un dzīvo” izveidi gar Jāņupes karjeru. Uz nepilnu 600 metru garās takas būs izvietoti seši vides objekti (skulptūras, mozaīkas, dekorācijas utml.), kas vietējiem iedzīvotājiem un viesiem atgādinās, kā mēs ik dienas varam parūpēties par savu apkārtni. Turklāt, šī būs pirmā un pagaidām vienīgā labiekārtotā pastaigu vieta ciematā.

Lai izveidotu vides objektus, 6.septembrī notiks ideju darbinīca, kuras laikā vietējie iedzīvotāji vides organizācijas “homo ecos:” vadībā izvēlēsies sešas aktuālas tēmas. Tās iedzīvināt tiks aicināti mākslinieki, iesniedzot savus redzējumus konkursā. Labāko darbu autori saņems līdzekļus materiālu iegādei, izveidei un uzstādīšanai, kā arī nelielu autoratlīdzību.

Šī gada Lielajā talkā dalībnieki novēroja, ka vispiesārņotākā vieta pie Jāņupes karjera bija tieši tur, kur projekta laikā paredzēts ierīkot pastaigu taku. Iztīrot un izveidojot taku, tā ļaus karjeram apiet apkārt un redzēt arī to karjera daļu, kas ir klāta niedrēm, bet interesanta ar putnu daudzveidību.

Jāņupe vēsturiski ir veidojusies kā mazdārziņu rajons Olaines novadā, kur vasarās lielākoties atpūtās Rīgas iedzīvotāji. Taču pēdējo gadu laikā aizvien vairāk ģimenes šeit parceļas uz dzīvi visa gada garumā. Biedrība “Jāņupes iedzīvotāji” kopš 2011. gada organizē sakopšanas talkas un meklē iespējas kā sakārtot apkārtējo vidi un uzlabot dzīves kvalitāti ciematā.

Takas atklāšanas pasākums ir paredzēts šī gada oktobrī. Tā tiek veidota projekta “Jāņupes karjera pastaigu takas “Saudzē un dzīvo”izveide” ietvaros, ko finansē Latvijas vides aizsardības fonds un Olaines novada pašvaldība.

Kontaktinformācija:

Dace Zaldāte-Rozentāle

E-pasts: dzaldate@gmail.com

Web: janupe.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.