Pasākums „Piliens dabas” Mazsalacā pulcē dabas entuziastus

26.08.2015

Aizvadītajā nedēļā, 15.augustā Valtenberģu muižas parkā Mazsalacā norisinājās dabas izziņas pasākums „Piliens dabas”, ar galveno akcentu – ūdens iepazīšana un dabas daudzveidība apkārtnē. Uz pasākumu aicināja projekta „Radām novadam” Vidzemes Augstskolas komanda – biedrība „Jauniešu vētra”.

Dienas pirmajā daļā sešās dažāda rakstura darbnīcās bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie, gan spēlējot spēles, gan liekot puzles, pētot ūdensdzīvniekus mikroskopā, garšojot dažādus ūdeņus, paši darbojoties iepazina ūdens pasauli. Kā pasākuma organizatori uzsver, galvenais bija piedāvāt iespēju izmēģināt pašiem, un caur darbību piedalīties dabas izziņas darbnīcās. Daba, kas liekas visiem apkārt un ir tik pašsaprotama, bieži vien ir neizzināta. Aktivitātes papildināja akustiskais koncerts kokles, bungu, basģitāras, akordeona un čella skaņās. Turpinot vakara programmu pasākuma dalībnieki bija gaismā – nudien Valtenberģu muižas parks iemirdzējās gan ēnu teātra gaismās, gan arī kukaiņu gaismās pētot parka nakts kukaiņus.

Pasākums pulcēja dabas interesentus no dažādām Latvijas malām, savukārt apmēram puse par dabu zinātkāro bija no Vidzemes, visvairāk no Mazsalacas novada un Valmieras. Galvenā apmeklētāju daļa, it īpaši dienas daļā bija bērni un jaunieši, kas izrādīja lielu interesi par darbnīcām un tur piedāvātajām aktivitātēm.

Prieku par īstenoto pasākumu vairo arī cilvēku izteiktie komentāri gan pasākumu izskaņā, gan arī nākamajā dienā. Citējot pasākuma dalībnieku, Vidzemes Augstskolas lektoru Ilgvaru Ābolu: „Paldies! Bija tiešām jauka atmosfēra un pasākums. Jaunais naturālists pētīja šodien savu upīti un pirtiņas logā vēroja kukaiņus.”

Dabas izziņas pasākums „Piliens dabas” bija ilgi lolots pasākums vairāku mēnešu garumā, par šo lielisko iespēju biedrība „Jauniešu vētra” vēlas pateikties Latvijas vides aizsardzības fondam un Mazsalacas novada pašvaldībai, ikvienam, kas iesaistījās pasākuma tapšanā – darbnīcu, aktivitāšu vadītājiem, tehniskajiem cilvēkiem, brīvprātīgajiem, lai kopīgais  mērķis – veicināt dabas izziņu, vairot jauniešos interesi par apkārtni un rūpēm par apkārtējo vidi izdotos.

Pasākuma organizatori plāno turpināt iesākto ceļu. Mācīt mīlēt un ar darbiem palīdzēt dabai un veidot apkārtni patīkamu visiem. „Paldies ikvienam pasākuma apmeklētājām, ceram, ka ieguvāt visu labo enerģiju no pasākuma kādu mēs vēlējāmies tur ielikt”, pateicas „Jauniešu vētras” komanda.

Fotoatskats no pasākuma biedrības sociālo tīklu lapās:

FB: www.ej.uz/jauniesuvetra 

Draugiem: www.draugiem.lv/jauniesuvetra 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.