Ķemeru nacionālajā parkā notiks tradicionālā Sikspārņu nakts

01.07.2015

Sestdien, 2015.gada 4. jūlija vakarā, turpinot jau vairāk nekā 10 gadus ilgo tradīciju, Ķemeru nacionālajā parkā atkal notiks Sikspārņu nakts. Interesenti aicināti pulcēties Ķemeros, dabas izglītības centrā "Meža māja" no plkst. 19:00.

Arī šogad Sikspārņu naktī ikvienam interesentam būs iespēja noklausīties Latvijas vadošo sikspārņu pētnieku stāstījumu par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, paradumiem. Visa pasākuma laikā darbosies visdažādākās radošās darbnīcas, kurās interesantas nodarbes atradīs gan lieli, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki.

Pasākuma centrālais notikums, kā jau ierasts, būs sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru kūrorta parkā, kas sāksies pēc saulrieta. Ekskursijas laikā ekspertu vadībā ar ultraskaņas detektora palīdzību mēģināsim sadzirdēt un atpazīt Ķemeru nacionālajā parkā mītošo sikspārņu sugu pārstāvjus.

 Pasākuma programma:

  • 19:00 – 22:00 Radošās darbnīcas.
  • 20:00 – 21:00 Ekspertu stāstījums (prezentācijas) par sikspārņiem
  • 21:00 Leļļu teātra izrāde „Meža mājas prezidents”
  • Pēc saulrieta, ap plkst. 22:00 sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru parkā

Dalība pasākumā ir bezmaksas, nav nepieciešama arī iepriekšēja pietiekšanās. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Noteikti neaizmirstiet arī kādu līdzekli odu atbaidīšanai!

 Atgādinām, ka pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē!

Pasākumu rīko Ķemeru nacionālā parka fonds Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta „Dabas izglītības centra „Meža māja” darbības uzlabošana un pilnveidošana sabiedrības vides apziņas veicināšanai” ietvaros, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.