Rīgas Zooloģiskais dārzs aicina uz Vēstures nakti 16. maijā

15.05.2015

Kad dienas steiga pierimst, tad rāmā pavasara vakarā ievziedu laikā var ļauties nesteidzīgai pastaigai un ģimeniskai kopā būšanai. Kas šādā vakarā notiek zoodārzā? Nāc un uzzini!

Sestdien, 16. maija vakara stundās Rīgas Zoodārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 jau ceturto reizi rīko Vēstures nakti Zoodārzā:

  • Zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst. 22.00; bet baudīt pavasarīgām noskaņām piepildītu pastaigu būs iespējams līdz plkst. 23.30;
  • Iekštelpu ekspozīcijas būs atvērtas līdz plkst. 23.00

Osteo stāsti Zoodārzā

Nīlzirgu mājā darbu no sestdienas jaunā veidolā atsāk izzinošā izstāde par vienu no unikālākajiem dabas izgudrojumiem – kaulu. Tikai pateicoties tam, uz Zemes varēja rasties tik milzīga dzīvnieku izmēru un formu daudzveidība. Izstādē „Osteo stāsti Zoodārzā” apskatāmi divu leģendāru mūsu zoodārza iemītnieku skeletu daļas – Eiropā lielākā ziloņa Radžas galvaskauss un dižākā ilgdzīvotāja aligatora Čabulīša skelets. Bez tam izstādē iespējams iepazīt un izpētīt čūskas un bruņrupuča skeletu, kā arī brīnīties par iespaidīgajiem kuprvaļa kauliem. Izstāde apskatāma katru dienu zoodārza darba laikā bez papildus samaksas.

Iepazīsti Rīgas Zooloģiskā dārza vēsturi – piedalies ekskursijās!

Pasākuma ietvaros norisināsies vairākas bezmaksas ekskursijas. Interesentiem būs iespēja ne tikai uzzināt interesantus faktus par dzīvniekiem, bet arī klausīties aizraujošus stāstus par Rīgas Zoodārza vēsturi. Un ticiet, 103 gadu laikā to ir sakrājies ne mazums…

Pulcēšanās ekskursijai pie roņu aploka plkst. 18.15, 19.00, 20.00 .

Apmeklētājiem būs iespēja arī:

  • saņemt zooloģiskā dārza plānu un iepazīties ar vēsturisko vietu maršrutu patstāvīgi;
  • aplūkot vēsturisko Zooloģiskā dārza reklāmas sludinājumu izstādi Terārija ēkā;
  • apmeklēt Zoodārza vēsturisko plakātu izstādi Latvijas abinieku un rāpuļu zālē;

Plašāk par Rīgas zoodārza vēsturi varat uzzināt šeit:  http://rigazoo.lv/public/29252.html

Zoodārza informācijas dienests

Tālr.: 67518669, Laura Līdaka mob. 26172398, Māris Lielkalns mob. 26334154

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.