16.maijā Traktordienu ietvaros, notiks videi draudzīga dzīvesveida popularizēšanas akcija „Vides laboratorija traktora sliedēs”!

14.05.2015

Lai popularizētu videi draudzīgu dzīvesveidu, 16.maijā Traktordienās, biedrība „Latvijas Mazpulki” kopā ar Latvijas Universitātes, Ģeogrāfijas un Zemes zinātnes zinātniekiem popularizēs veselīgu dzīvesveidu.

Traktordienas ir ikgadējs pasākums  Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstībai, kas ikgadus pulcē vairāk nekā 4000 apmeklētāju. Paralēli traktoru ātrumsacensībām, apmeklētāji piedalās izglītojošos konkursos, aktivitātēs. Pasākuma mērķis ir veicināt Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstību, apvienot un veicināt uzņēmēju, valsts, nevalstisko organizāciju, lauksaimniecības izglītības iestāžu, lauksaimniecības nozaru speciālistu un lauksaimnieku sadarbību.

Esam lielāka bērnu un jauniešu organizācija Latvijā un esam par 100% lauku atbalstu. Mūsu mērķis - izglītota sabiedrība, tāpēc šogad kopā ar Latvijas Universitātes zinātniekiem stāstīsim un rādīsim kas izraisa klimata mainību pasaulē, kur un kā, un, cik daudz rodas ogļskābā gāze, metāns un citas siltumnīcas efektu izraisošās gāzes. Labo padomu dārziņa varēs smelties videi draudzīga dzīvesveida gudrības. Un sajūtu takā izbaudīt Latvijas zemes dzīļu resursus! Daudz eksperimentēsim un nodrošināsim daudz jaunatklāšanas prieka!

Organizatori un pasākuma dalībnieki ir sagatavojuši dažādus pārsteigumus lauksaimniecības tehnikas lietotājiem un interesentiem. Traktordienā īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem! 

 

Pasākuma programmā:

No plkst. 9:00: apmeklētāju ierašanās un Bauskas Bērnu un jauniešu centra pulciņu koncerta programma;

Plkst. 10:00: atklāšanas uzrunas – Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua, Bauskas novada Domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks, ZS „Eriņi” saimnieki Biruta un Andris Grantiņi, LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis u.c.;

Plkst. 11:00: traktoru sacensību pirmais starts;

No plkst. 11:30: tehnikas demonstrējumi uz lauka;

Plkst. 14:30: sacensību fināla braucieni;

Plkst. 15:30: apbalvošanas ceremonija. 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.