Latvijas abinieku un rāpuļu dienas Zoodārzā!

17.04.2015

Latvijas daba pamazām mostas pavasarim. Arī Zooloģiskā dārza rāpuļi un abinieki iznākuši laukā no ziemošanai piemērotām kastītēm un tagad tie aktīvi rosās Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā. Daļa no tiem pavasarīgi pieskandina savus terārijus un pat vai visu ēku. Savukārt mediji jau ziņo, ka glābēji steigušies palīgā kādam iedzīvotājam, kam bijušas problēmas ar čūsku. Tas nozīmē, ka laiks iepazīt mūsu kaimiņus abiniekus un rāpuļus.

Jau šajā nedēļas nogalē – 18. un 19. aprīlī Rīgas Zooloģiskais dārzs aicina uz Latvijas abinieku un rāpuļu dienām Zoodārzā izzināt šos daudzu peltos, nievātos un neieredzētos ložņātājus un lēkātājus.

No plkst. 12.00-16.00 Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca „Iepazīsti Latvijas abinieku un rāpuļu pasauli”. Tajā ikvienam apmeklētājam Zooloģiskā dārza speciālisti palīdzēs iepazīt mūsu zemes čūskas, ķirzakas, bruņrupučus, kā arī vardes, krupjus un tritonus. Tie dzīvo mums līdzās un tāpēc ir aktuāli jautājumi par viņu dzīves īpatnībām un barošanās paradumiem. Tāpat ikvienam interesantam būs iespēja rast atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem: Ko darīt, ja pagalmā ir čūska? Vai visas čūskas ir indīgas? Kā tās pārvietojas, ja nav kāju? Kas īsti ir glodene un gludenā čūska? Vai krupji un vardes ēd zemenes? Kādi abinieki un rāpuļi sastopami manu māju tuvumā un vai tie ir bīstami? … un vēl un vēl un vēl…

Savukārt pateicoties sadarbībai ar BIGBANK Latvijas abinieku un rāpuļu zālē ikviens apmeklētājs varēs noskatīties filmiņu par mūsu zemes abiniekiem un rāpuļiem. Un patiešām – šie dzīvnieki ir interesanti! Tikai iepazīstot tos, spēsim novērtēt viņu unikalitāti un pratīsim sadzīvot ar tiem.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.