Dabas aizsardzības pārvalde organizē sugu un biotopu ekspertu mācības

01.04.2015

Lai uzlabotu un padziļinātu sugu un biotopu aizsardzības jomā strādājošo ekspertu zināšanas un prasmes, Dabas aizsardzības pārvalde uzsākusi nodarbību ciklu, kuru laikā speciālisti iegūst zināšanas Eiropas nozīmes aizsargājamo biotopu izdalīšanā un to kvalitātes novērtēšanā, kā arī bezmugurkaulnieku Natura 2000 teritoriju un fona monitoringā.

Līdz septembra vidum teorētiskās un praktiskās nodarbībās kopumā plānots apmācīt vismaz 80 sugu un biotopu aizsardzības jomas ekspertu un vismaz 20 ekspertu, kuri spēs kvalitatīvi veikt bezmugurkaulnieku monitoringu.

Dalība mācībās ir bez maksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots. Priekšroka tiek dota jau sertificētiem ekspertiem, kā arī topošiem ekspertiem ar ļoti labām priekšzināšanām.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpils Universitātes Mācību bāzē „Ilgas” pirmās teorētiskās nodarbības aizvadījuši bezmugurkaulnieku eksperti. Nākamās teorētiskās mācības norisināsies biotopu ekspertiem. Savukārt līdz septembra vidum gan bezmugurkaulnieku, gan biotopu eksperti dosies praktiskās nodarbībās dabā dažādos Latvijas reģionos, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas.

Jāpiebilst, ka ekspertu mācības Dabas aizsardzības pārvalde organizē jau otro gadu. Tās finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds. Mācības tiek rīkotas sadarbībā ar Vides gidu asociāciju.

Noslēdzoties ekspertu apmācību ciklam, visi lekciju un praktisko nodarbību materiāli būs publiski pieejami Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapas sadaļā Publikācijas.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.