LOB aicina jauniešus pieteikties sacensībām “Rīgas Putnu izaicinājums”

13.03.2015

Pirmo reizi Latvijā skolēnu brīvlaikā 18. martā notiks sacensības jauniešiem “Rīgas Putnu izaicinājums 2015”. To laikā jauniešu komandas no visas Latvijas apmeklēs kontrolpunktus dažādās Rīgas vietās, lai pārbaudītu savas zināšanas par putniem, atjautību un orientēšanās spējas.

“Rīgas Putnu izaicinājumam 2015” aicināti pieteikties 16–21 gadus veci jaunieši no visas Latvijas, kuriem ir interese piedalīties izglītojošās sacensībās, uzzināt kaut ko jaunu un parādīt savu atjautību un zināšanas. Šāda auditorija izvēlēta, lai veicinātu jauniešu interesi par putniem, informētu, kā putniem var palīdzēt un iesaistīties dažādās dabas un vides aizsardzības aktivitātēs. Lai jaunieši varētu sacensībās piedalīties, norises laiks īpaši plānots skolēnu pavasara brīvlaika nedēļā.

Sacensību laikā būs jāapmeklē kontrolpunktu dažādās vietās Rīgas pilsētā, veicot uzdevumus par putniem. Kā vienīgie pārvietošanās līdzekļi sacensību laikā jāizmanto savas kājas un sabiedriskais transports (automašīnas, taksometri, velosipēdi un tamlīdzīgi pārvietošanās līdzekļi nav atļauti). Sacensību laikā jaunieši pārbaudīs savas spējas putnu vērošanā un noteikšanā, būrīšu gatavošanā, kā arī varēs radoši izpausties un iepazīt Rīgas pilsētu no cita skatu punkta.

Komandas var veidot vienas skolas vai novada jaunieši, kā arī draugu vai interesentu grupas. Katra komanda sastāv no 2–4 jauniešiem 16–21 gadu vecumā (sacensību dienā esošais vecums). Lai garantētu dalībnieku piedalīšanos pasākumā, ir noteikta dalības maksa 8 eiro apmērā no katras komandas. Komandu skaits ir ierobežots – piedalīties varēs ne vairāk kā 20 komandas. No tām 17 būs tās komandas, kuras pirmās aizpildīs anketu. Vēl trīs komandas tiks izvēlētas konkursa kārtībā, izvērtējot saņemtos pieteikumus. Ja komanda kādu iemeslu dēļ nevar piedalīties sacensībās, tai par to organizatoriem jāpaziņo vismaz trīs dienas pirms norises (līdz 15. martam).

Pieteikšanās sacensībām notiek elektroniski līdz 2015. gada 12. martam plkst. 23.59, aizpildot anketu tiešsaistē: http://goo.gl/forms/HbnpYRMrBw.

Nolikums un vairāk informācijas atrodama LOB interneta vietnē: http://www.lob.lv/lv/LOB-30/Rigas_putnu_izaicinajums_2015.php

Sacensības rīko Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) un LOB Rīgas vietējā grupa ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu un portālu Dabasdati.lv, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes studentu pašpārvaldi, Dabas aizsardzības pārvaldes CITES nodaļu, Latvijas Dabas muzeju, Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu, Motacilla.lv un karšu izdevniecību “Jāņa sēta”. Sacensību atklāšana un noslēgums notiks Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskā centra un Rīgas jauniešu centra “Kaņieris” telpās Kaņiera ielā 15, Rīgā.

Papildu informācija: Daiga Brakmane, sacensību “Rīgas Putnu izaicinājums 2015” koordinatore, daiga@lob.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.