21.februārī dabas izglītības centrā „Meža mājā” atzīmēs Mitrāju dienu

19.02.2015

Dabas izglītības centrs „Meža māja” 21. februārī aicina uz atvērto durvju dienas pasākumu „”Februāris – mitrāju mēnesis”. Apmeklētājiem būs iespēja pārliecināties, ka Ķemeru nacionālais parks ir mitrāju parks, kā arī doties dabā, lai iepazītu īstu mitrāju klātienē.

Pasākuma ietvaros plānota izglītojoša lekcija par mitrājiem – apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kas ir mitrāji un kādēļ tie vajadzīgi katram no mums. Notiks arī pastaiga dabā, lai iepazītu mitrājus turpat Meža mājas apkārtnē. Ziema tam ir īpaši izdevīgs laiks, jo ļauj mitrājus iepazīt no neierasta skatupunkta – bieži vien var nokļūt vietās, kur citos gadalaikos tas nav iespējams.

Pasākums notiks divos lekciju un pastaigu ciklos – plkst. 13.00 un plkst. 14.00. „Meža mājas” īpašais mitrāju mēneša piedāvājums – piemiņas balviņa katram apmeklētājam vai ģimenei, kas varēs noskaitīt tautasdziesmu par kādu no populārākajiem mitrājiem – jūru, ezeru, upi vai purvu.

Pasākums ir bezmaksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam iepriekš pieteikties pa tālruni 26577265 (Ieva).

Pasākumu rīko Ķemeru nacionālā parka fonds Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta „Dabas izglītības centra „Meža māja” darbības uzlabošana un pilnveidošana sabiedrības vides apziņas veicināšanai” ietvaros, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi. Atvērto durvju dienas nedēļas nogalēs ir viena no projekta aktivitātēm un tiek plānotas vienu reizi mēnesī.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.