Tropu mēnesī Zoodārzā „Atklāj, kas ir tropi!”

06.02.2015

Rīgas Zooloģiskajā dārzā šogad jau trīspadsmito reizi februārī (un šogad arī 1. martā) norit Tropu mēnesis. Ja iepriekšējos gados esam pievērsušies kādas konkrētas dzīvnieku grupas, vai dzīvei noderīgu īpašību un pielāgojumu izpētei, kā arī dažādu faktoru ietekmei uz tropiem, tad šoreiz pētīsim: kas īsti ir tropi, kur tie atrodas, kādi tropos klimatiskie un dzīves apstākļi un kas tur dzīvo?

  • Darba dienās piedāvājam tropiskas nodarbības skolēnu grupām par dzīvniekiem dažādās siltuma joslās, par dzīvnieku daudzveidību dabas ainavās, par dzīvnieku savdabību dabas zonās un kontinentos, kā arī tematisku ekskursiju „Atklāj, kas ir tropi!”. Uz nodarbību jāpiesakās iepriekš pa tālr. 67518669 vai rakstot epasta vēstuli uz adresi riga.zoo.skola@gmail.com.
  • Savukārt sestdienās un svētdienās līdz 1. martam (ieskaitot) ikviens interesents aicināts piedalīties radošajās un pētnieciskajās aktivitātēs Tropu mājā no plkst. 12.00-16.00.

Lai Tropu mēneša pasākumu apmeklējums būtu tropiskāks, Zoodārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, piedāvā lētākās ieejas biļetes. Izdrukājot 1188 kuponu un saņem 1,00 € atlaidi no pamatcenas. Plašāk par visu zoodārza īpašo februāra atlaižu piedāvājumu skatām šeit: http://rigazoo.lv/public/31097.html

Lai gūtu tropiskas noskaņas, ieskatieties arī uzziņu dienesta 1188 sarūpētajā Zoodārza virtuālajā Tropu mājā - http://ej.uz/RigaZOO_TropuMaja

Jauni iemītnieki Tropu mājā Tropu mēneša laikā:

Zībenroka čūskkakla bruņrupucēni – pagājušā gada decembrī izšķīlās 5 čūskkakla bruņrupuču mazuļi. Šī suga dabā nav apdraudēta, taču tiek turēta tikai nedaudzu zoodārzu kolekcijās. Un vēl mazāk ir tādu dārzu, kur panākta šīs sugas vairošanās nebrīvē. Tāpēc ir liels prieks par mūsu kolēģu panākumiem. Dabā sastopami Dienvidaustrumāzijā un Austrālijas ziemeļos. Tropu mājā rupucēni būs apskatāmi speciālā terārijā.

Naksnītis - pirmo reizi Tropu mēnesī nedēļas nogalēs aktīvi līdzdarbosies jauns un neparasts iemītnieks Naksnītis. Tā ir būtne, kas lieliski pielāgojusies dzīvei tropos – ar garu un ziņkārīgu degunu, garām ūsām, garu asti un, galvenais, ļoti sabiedriska it īpaši kontaktējoties ar apmeklētājiem. Kam līdzīgs Naksnītis? ēēē … tikai un vienīgi Naksnītim!

 

Laipni aicināti ciemos!

Zooloģiskā dārza informācijas dienests

Tālr. 67518669, Laura Līdaka mob. 26172398, Māris Lielkalns mob. 26334154

info@rigazoo.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.