Latvijas Reģionu Televīzijas “Re:TV” 1. - 12. klašu skolēnu konkursa nolikums dalībai raidījumos “Es varu būt zaļš”

04.02.2015

Latvijas Reģionu Televīzija “Re:TV” no šī gada marta demonstrēs raidījumu ciklu “Es varu būt zaļš”, kas informēs par iespējām dzīvot “zaļāk” un videi draudzīgāk. Lai veicinātu sabiedrības un īpaši jaunākās paaudzes interesi par vidi un vides aizsardzību, Re:TV komanda raidījumā aicina piedalīties skolēnus no visas Latvijas skolām.

Dalībai raidījumā var pieteikties 1. – 12. klašu skolēni. Konkursa pieteikumā brīvā formā jānorāda idejas apraksts – ar kādu labo darbu un radošām idejām skolēni (klase un klases audzinātāja/s) palīdzēs uzlabot vides stāvokli Latvijā. Piemēram, vācot makulatūru, stādot jaunus kokus, taisot putnu būrus, savācot atkritumus kādā konkrētā vietā u. tml. Konkursa mērķis –iedvesmot citus jauniešus rīkoties līdzīgi.

Konkursa kārtībā tiks izvēlētas septiņas klases, kuru iesniegtās idejas raidījumu cikla veidotāji uzskatīs par videi vērtīgākajām un radošākajām. Idejai noteikti jābūt realizējamai.

Sākot ar šī gada martu, filmēšanas komanda dosies pie izraudzītajām septiņām klasēm, lai dokumentētu procesu, kā skolēni realizē savu ideju, kāds ir šīs idejas veiksmes stāsts un sagaidāmie rezultāti. Sižeti par katru klasi tiks atspoguļoti raidījuma cikla “Es varu būt zaļš” ietvaros, kanālā “Re:TV”.

Filmēšanas laiks tiks pielāgots laika apstākļu faktoriem idejas realizācijai, piemēram,  pavasara mēnešos varēs realizēt makulatūras vākšanu, bet vasaras sezonā – koku stādīšanu.

Visas  septiņas klases, kuras piedalīsies raidījumos ar savām idejām, saņems veicināšanas balvas. Savukārt pēdējā raidījumā, ši gada oktobrī, vides eksperti un projekta īstenotāji, noskatoties visus Re:TV komandas izveidotos sižetus, izvērtēs, kura ir bijusi veiksmīgākā, videi draudzīgākā un vērtīgākā idejas realizācija. Rezultātā viena klase saņems galveno pateicības balvu – apmaksātu braucienu un ekskursiju uz Ledus laikmeta centru Igaunijā līdz 33 personām.

Raidījumu ciklu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Pieteikumu ar “videi draudzīgās” idejas aprakstu, kontaktinformāciju, pārstāvētās mācību iestādes nosaukumu un atrašanās vietu sūtiet uz e-pastu iveta.svalbe@retv.lv līdz 19. februārim!

Konkursa rezultāti par to, kuras skolas tiks filmētas dalībai raidījumu ciklā „Es varu būt zaļš”, tiks paziņoti 23. februārī Re:TV mājas lapā (www.retv.lv) un sociālajos medijos, kā arī personīgi caur norādīto kontaktinformāciju.

https://www.youtube.com/watch?v=5Kwhme0N3sc&feature=youtu.be

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.