Seminārs „Ilgtspējīgas elektroenerģijas attīstības iespējas Latvijā”

16.10.2014

16.oktobrī plkst. 14:00, Izstādes „Vide un enerģija 2014” ietvaros Halle 2, Konferenču zāle nr. 3 ( sekot norādēm vestibilā)

Eiropas Savienībā tiek ieviests eko marķējums elektroenerģijai - EKOenergy. Marķējuma uzdevums ir palīdzēt elektroenerģijas lietotājiem orientēties sarežģītajā elektrības tirgū. Nav pārsteigums, ka vienīgi no atjaunīgiem enerģijas resursiem ražotu elektroenerģiju drīkst pārdot kā EKOenerģiju. Tomēr EKOenerģija ir kas vairāk nekā vienīgi atjaunīgā elektroenerģija. Šī enerģija atbilst arī EKOenerģijas koalīcijas (ko veido Eiropas vides organizācijas) izvirzītajiem ilgtspējas kritērijiem, turklāt EKOenerģijas patērētāji saņem precīzu informāciju par savas elektrības izcelsmi un ražošanas veidu. EKOenerģijas koalīcijas biedrorganizācijas Latvijā, kas uzrauga marķējuma ieviešanu: Latvijas Dabas Fonds, Latvijas Zaļā kustība un biedrība Zaļā Brīvība.

Programma:

13:40

Dalībnieku reģistrācija, kafija

14:00 – 14:05

EKOenerģija Latvijā – organizatoru ievada uzruna, Latvijas Zaļās kustības valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne

14:05 - 14:40

EKOenerģijas ideja, mērķi un piešķiršanas kritēriji, EKOenergy Sekretariāta koordinators Riku Eskelinen (angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā)

14:40 - 15:00

Latvijā ražotas elektroenerģijas iegādes iespējas, Prudentia Energy Markets biznesa attīstības projektu vadītājs Roberts Mišurovs

15:00 – 15:15

Atjaunīgo energoresursu izvēles iespējas Latvijas tirgū, tiks precizēts

15:15 – 15:40

Diskusija, iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus

 

 Dalību pieteikt rakstot uz ekoenergija@ldf.lv Vairāk informācijas: www.ekoenergy.org/lv

Aicinām apmeklēt EKOenerģijas stendu izstāde Vide un enerģija 2014 ietvaros!

Semināru organizē EKOenerģijas koalīcijas biedrorganizācijas Latvijā: Latvijas Dabas Fonds, Latvijas Zaļā kustība un biedrība Zaļā Brīvība.

Pasākums tapis ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.