Meža demonstrējumu teritorijā „Pūpoli” notiks sezonas pirmā atvērto durvju diena

17.10.2014

Sestdien 18. oktobrī plkst. 10:00 Pasaules Dabas Fonda meža demonstrējumu teritorijā „Pūpoli”, Vecumnieku novada, Kurmenes pagastā notiks šīs sezonas pirmā demonstrējumu teritoriju Atvērto durvju diena – seminārs. Semināra galvenā tēma būs nekailciršu mežsaimniecības pielietojums privāta mežā.

„Mežs kā neatsverama dabas sastāvdaļa un kā nozīmīgs dabas resurss Latvijai un tās iedzīvotājiem ir bijis svarīgs visā pastāvēšanas vēsturē. Ar zināšanām par saprātīgu saimniekošanu iespējams panākt, ka mežs sniedz peļņu mūžīgi.” uzsver Pasaules Dabas Fonda meža programmas vadītājs Jānis Rozītis. Tieši tāpēc, lai praksē būtu iespējams iepazīties ar šādu saimniekošanu – tapušas Pasaules Dabas Fonda demonstrējumu teritorijas.

Pasaules Dabas fonda, Meža konsultāciju un pakalpojumu centra un meža „Pūpoli” īpašnieka Raimonda Mežaka sadarbība attīstījusies jau vairāku gadu garumā. Sākotnēji meža īpašnieks apmeklēja Pasaules Dabas fonda un Meža un konsultāciju pakalpojumu centra rīkotos seminārus. Uzzinātais pamudināja arī savos un ģimenes locekļu meža īpašumos jau no 2003. gada attīstīt nekailciršu mežsaimniecību, to īstenojot dažādās mežaudzēs, atšķirīgos meža augšanas apstākļu tipos.

Sestdien seminārā Jānis Rozītis pastāstīs semināra dalībniekiem par nekailciršu mežsaimniecību, tās priekšrocībām un riskiem. Par nekailciršu mežsaimniecības pielietojumu savas atziņas sniegs arī Jānis Donis (LVMI Silava). Savukārt mežsaimniecības speciālists Mārtiņš Lūkins raksturos demonstrējumu teritorijas, to līdzšinējo praksi. Līdztekus nekailciršu mežsaimniecības jautājumiem Meža konsultāciju pakalpojumu centra pārstāve Rita Daščiora pastāstīs par pašreizējo ES atbalstu meža īpašniekiem, kā arī seminārā ir iekļauti meža tehnikas demonstrējumi, kurus vadīs I. Jermaks, G. Jermaks. Pasākuma pēcpusdienas daļā Raimonds Mežaks, demonstrējumu teritorijas Pūpoli pārvaldnieks, iepazīstinās pasākuma dalībniekus ar savu meža apsaimniekošanas praksi, t.sk. individuālām koku aizsardzības metodēm pret dzīvnieku bojājumiem.

Visi meža īpašnieki, kuri vēlās klātienē aplūkot un uzzināt par nekailciršu mežsaimniecības praksi, aicināti pieteikties Pasaules Dabas Fondā, zvanot uz telefona numuru 67505640 vai rakstot uz info@pdf.lv. Seminārs ir bezmaksas.

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Vairāk informācijas:

Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda Meža programmas vadītājs, Mob.: 26420153 Tel: 67505640, E-pasts jrozitis@pdf.lv
Arta Mellupe, Projekta komunikāciju vadītāja, Tel.: 67505640, E-pasts amellupe@pdf.lv
Elza Seržante, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Tel.: 67505646, E-pasts eserzante@pdf.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.