Rīgas Zooloģiskajā dārzā

04.10.2014

Dāvana apmeklētājiem un kamieļiem Zoodārza dzimšanas dienā!

Pēdējos gados Rīgas Zooloģiskais dārzs, tuvojoties jubilejai, ir centies sarūpēt prieku apmeklētājiem un arī dārza iemītniekiem, atklājot jaunas vai atjaunotas dzīvnieku mītnes. Šoreiz atjaunošanu piedzīvojusi Kamieļu māja. Visu vasaru ritēja intensīvi atjaunošanas darbi, un nu kamieļu saime ir atgriezusies savās mājās un var novērtēt celtnieku paveikto. Tāpēc piektdien, 3. oktobrī, plkst. 12.00 notiks rekonstruētās kamieļu ekspozīcijas svinīgā atklāšana.

“Kad kāds dārza dzīvnieks pārceļas uz labiekārtotu un labturības prasībām atbilstošu mītni, tie vienmēr ir svētki visam zoodārzam. Esam priecīgi, ka šogad šis gods ticis kamieļiem, jo šie majestātiskie dzīvnieki Rīgas zoodārzā mituši jau kopš pašiem tā pirmsākumiem. Nu tie atkal priecēs apmeklētājus pašā dārza viducī”, prieku neslēpj Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

“Esam gandarīti, ka spējam sniegt arī savu ieguldījumu un radīt ko paliekošu dabas daudzveidības saglabāšanā. Tā kā ik mēnesi atbalstām dažādas cilvēku iniciatīvas un apņemšanās, tad nolēmām, ka pienākusi ir arī dzīvnieku kārta, un šo ieceri arī īstenojām”, skaidro Kamieļu mājas atjaunošanas galvenais atbalstītājs, finans?u nozares uzn?e?muma “4finance” zi?mola “SMScredit.lv” vadītājs Toms Jurjevs.

Kamieļi Rīgas zoodārzā bijuši apskatāmi visos laikos. Tie tika apmācīti gan kravu pārvadāšanai, gan sniega tīrīšanai, gan apmeklētāju vizināšanai. Reizēm kamieļi spītējušies un neklausījuši komandām. Savukārt, bērniem bijis bail no dzīvnieku lielā auguma, tādēļ ar laiku zoodārzs atteicās no vizināšanas ar kamieļiem.

Patlaban zoodārzā mīt seši kamieļi.

 

Plašsaziņas līdzekļu ievērībai!

Mediju pārstāvji laipni aicināti piektdien, 3. oktobrī, plkst. 12.00  piedalīties Rīgas Zoodārza Kamieļu mājas atklāšanas pasākumā. Pirms oficiālās daļas paredzēta mielošanās ar karstām pankūkām, bet pēc oficiālās daļas intervijas ar Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvjiem un projekta atbalstītājiem.

Relīzei pievienotas dažas interneta kvalitātes bildes. Ja nepieciešamas labākas izšķirtspējas bildes (drukai), tad tās varat lejuplādēt no zoodārza mājaslapas - http://rigazoo.lv/public/31058.html

Lūgums dalību pasākumā līdz 2. oktobra darba dienas beigām apstiprināt, rakstot: karlis.ivans@mccannconsulting.lv vai zvanot: +371 26650215.

 

 

Papildu informācija

Kārlis Ivans

+371 26650215

 

Zooloģiskā dārza informācijas dienests

Tālr. 67518669,

Laura Līdaka mob. 26172398

Māris Lielkalns mob. 26334154

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.