Aicina iesaistīties akcijas “Diena bez auto” pasākumos 22. septembrī

18.09.2014

Eiropas Mobilitātes nedēļas noslēgumā jau tradicionāli norisināsies akcija „Diena bez auto”. Šogad ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu biedrība Latvijas Zaļā kustība akciju organizē Valmierā, Ventspilī un Kuldīgā, kur 22. septembrī norisināsies velosipēdistu vienības brauciens, kā arī zibakcija jeb flashmob.

Lai veicinātu pilsētnieku izpratni par privātā autotransporta izmantošanas ietekmi uz vidi un aicinātu izvēlēties videi draudzīgākas alternatīvas automašīnu izmantošanai, 22. septembrī norisināsies akcija „Diena bez auto”. Tās ietvaros ikviens autovadītājs aicināts vismaz vienu dienu atteikties no automašīnas izmantošanas un tās vietā izvēlēties videi un veselībai draudzīgākas pārvietošanās iespējas, piemēram, velosipēdu vai gājienu kājām.

Kā norāda “Diena bez auto” projekta vadītāja Anete Kārkliņa: “Mums jāapzinās, ka svarīgi ir ne vien veicināt pilsētas infrastruktūras attīstību, veidojot to draudzīgu velosipēdistiem un kājāmgājējiem, bet arī informēt un aicināt sabiedrību pašiem aktīvi iesaistīties pilsētas vides stāvokļa uzlabošanā, vairāk izmantojot privātajiem auto alternatīvus pārvietošanās līdzekļus.”

Tikšanās vietas pilsētās:

16:00 Valmierā, pie Kultūras centra, Rīgas ielā 10;
17:00 Ventspilī Reņķa dārza centrālajā aplī;
17:30 Kuldīgā, Rātslaukumā.

Minētajās norises vietās tiks aizsākts velosipēdistu vienības brauciens maršrutā pa pilsētu ielām, kas noslēgsies ar zibakciju jeb flashmob ar vēstījumu, ka iela pieder un tajā pietiek vietas mums visiem. Pasākuma laikā tiks izlozēti iepriekš izsludinātā fotokonkursa uzvarētāji.

“Ar “Diena bez auto” Latvijas Zaļā kustība atgādina, ka iela var sniegt vienlīdzīgas iespējas ērti pārvietoties gan kājāmgājējiem, gan auto braucējiem, gan tiem, kas pārvietojas ar sabiedrisko transportu, velosipēdu, skrejriteņiem vai citiem vēl šobrīd ne tik populāriem transporta līdzekļiem. Ir svarīgi atcerēties, ka ar savu izvēli ietekmējam arī gaisa kvalitāti, kas nopietni ietekmē gan mūsu pašu, gan apkārtējo veselību,” uzsver Anete Kārkliņa.

Eiropas Mobilitātes nedēļas tradīcija aizsākās 1998. gadā Francijā ar "Dienu bez auto". Šogad savu dalību dažādās akcijās oficiāli ir pieteikušas teju 1800 pilsētas 74 valstīs, tostarp arī ārpus Eiropas robežām. Latvijā “Diena bez auto” tiek rīkota 8 pilsētās.

Papildus informācijai:

Anete Kārkliņa
"Diena bez auto" projekta vadītāja
Biedrība „Latvijas Zaļā kustība”
E-pasts: anete-k@hotmail.com

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.