Vērosim putnus Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī

12.09.2014

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Nacionālo botānisko dārzu (NBD) Salaspilī un Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu šogad (13. septembrī un 4. oktobrī) rīko putnu vērošanas ekskursijas un citas aktivitātes.

Pirmais pasākums notiks jau šosestdien, 13. septembrī, kad NBD gadatirgū ornitologs Dāvis Drazdovskis vadīs putnu vērošanas ekskursiju, kuras laikā tās dalībnieki varēs uzzināt par botāniskajā dārzā sastopamajiem putniem un to, kā pareizi izvietot putnu būrīšus. Ekskursijas sākums plkst. 9.00, NBD teritorijā pie čūskegles – tirgus laukuma centrālajā daļā. Laipni gaidīti visi interesenti!

Šobrīd notiek darbi arī pie vides informācijas stenda izstrādes, kuru izvietos NBD teritorijā, lai, līdzīgi kā tas ir citu valstu botāniskajos dārzos, apmeklētājiem būtu iespējams uzzināt ne tikai par augiem, bet arī par dārzā redzamajiem putniem. Stendu plānots pabeigt līdz oktobrim.

Savukārt 4. oktobrī, Eiropas putnu vērošanas dienu ietvaros, NBD plānoti vairāki pasākumi:

  • plkst. 9.00 ornitologs Andris Avotiņš jun. vedīs ekskursijā un rādīs migrējošos putnus;
  • plkst. 10.00 putnu būrīšu darbnīcā būs iespēja uztaisīt putnu būrīti;
  • plkst. 10.30 (pēc pieprasījuma) ornitologs Andris Avotiņš jun. vedīs ekskursijā un rādīs migrējošos putnus;
  • plkst. 12.00 ornitologs Andris Avotiņš jun. pastāstīs par Latvijā sastopamajām pūcēm un to slepenajiem dzīves paradumiem;
  • plkst. 13.00 dendrārija teritorijā tiks izlikti putnu būrīšu darbnīcā izgatavotie būrīši, būs iespējams uzzināt par to, kā pareizi izvietot putnu būrīšu, kāds būrītis labāk patiks pūcei, bet kāds erickiņam. Šādi palīdzēsim putniem atrast ligzdošanai piemērotu vietu dārza teritorijā.

Pasākumu laikā būs iespējams uzzināt vairāk un iegūt materiālus par putniem, kā arī iegādāties grāmatas un suvenīrus ar putnu attēliem, ko piedāvā SIA “Motacilla”.

Pasākumi notiek projekta „Vietēja līmeņa vides izglītības un sabiedrības līdzdalības pasākumu īstenošana putnu aizsardzības nodrošināšanai Salaspilī” ietvaros, ko finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

 

Papildu informācija: Agnis Bušs, LOB sabiedrisko attiecību koordinators, agnis@putnidaba.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.