Koks un skaņas atdzīvojas Mazsalacā

12.09.2014

Skaņākalna dabas parkā šī gada 27.septembrī notiks dabas izziņas pasākums – koka skulptūru festivāls „Koks un skaņas atdzīvojas Mazsalacā”.

Svētku koncerta ielīksmota pasākuma „Koks un skaņas atdzīvojas Mazsalacā” atklāšana paredzēta sestdien, 27.septembrī plkst. 11:00 Mazsalacā, Skaņākalna dabas parkā pie pašas Skaņākalna klints baudot skaisto rudenī tērpto dabu.

Ikviens laipni aicināts uz skaņu radošu koka skulptūru aplūkošanu un izmēģināšanu, radošajām darbnīcām ģimenēm ar bērniem, orientēšanos, akustisko koncertu, amatnieku tirdziņu un citām aktivitātēm.

Pasākumā varēs aplūkot īpaši tam radītas koka skulptūras skaņu tematikā, kuras šobrīd veido Latvijas koktēlnieki un mākslinieki. Katrs no mākslas darbiem tiks pielietots atšķirīgas skaņas radīšanai, ieskaņojot un tādējādi atdzīvinot Skaņākalna dabas parku. Pēc pasākuma skulptūras tiks izmantotas jaunas „Skaņu takas” izveidei.

Festivālā būs pieejamas dažādās tematiskās darbnīcas, būs iespēja pavadīt laiku, orientējoties pa parka teritoriju apvienojumā ar uzdevumiem un radošām aktivitātēm kontrolpunktos. Zinoši dabas pētnieki dalīsies ar aizraujošiem stāstiem un savām zināšanām par Salacas ielejai raksturīgo dabu, kā arī padomiem mežos un pļavās sastopamo augu atpazīšanai. Apmeklētājiem būs iespēja pārliecināties par koka pielietojamību un daudzveidību, kā arī iegādāties vietējos ražojumus tirdziņā.

„Mežs tā ir mūsu lielākā vērtība. Koksnei jau no sendienām bijusi svarīga loma Mazsalacas novadnieku dzīvē. Līdzīgi kā senāk arī tagad kokrūpniecība ir viena no galvenajām nozarēm. Savukārt mūzika ir neatņemama Skaņkalna taku sastāvdaļa, kas nāk no klintīm, ar ko Skaņā kalna dabas parks ir, labi pazīstamas. Tieši šī iemesla dēļ novadniekiem un viesiem esam sarūpējuši koka un skaņu festivālu „Koks un skaņas atdzīvojas Mazsalacā”, kas kalpo par iemeslu kopā veicināt dabas izziņu, mācīties no dabas draugiem un iegūt jaunas zināšanas par dabu, kas ir sastopama Skaņākalna dabas parkā”, atzīst pasākuma organizatore Ilze Sauša.

Pasākumu organizē biedrība „Jauniešu vētra” sadarbībā ar Mazsalacas novada domi, Mazsalacas Kultūras namu, un Mazsalacas Tūrisma Informācijas un Uzņēmējdarbības centra atbalstu. Pasākums tiek rīkots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Mazsalacas novada domes finansiālu atbalstu. 

 

Plašākai informācijai:

Laila Skujiņa

Biedrība „Jauniešu vētra”

E-pasts: lailaskujina@gmail.com

Tālr.: +371 26458267

FB lapa: http://ej.uz/jauniesuvetra  

Draugiem.lv lapa: http://www.draugiem.lv/jauniesuvetra

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.