Aicina uz vides filmu vakaru jūras krastā

29.08.2014
p>Atzīmējot Seno Uguns nakti, šo sestdien, 30. augustā, Pasaules Dabas Fonds (PDF) aicina ikvienu uz īpašu kino vakaru Majoru pludmalē, kur ugunskura gaismā varēs noskatīties četras dokumentālas filmas par Baltijas jūru – „Spoki Baltijas jūrā”, „Sāļā dzīve”, „Rekviēms - lūgšana par Baltijas jūru” un „Planēta Okeāns”. Filmas aizraujošā un ikvienam saprotamā veidā sniegs padziļinātas zināšanas par Baltijas jūras vides problēmām, kā arī dziļo ūdeņu noslēpumiem.

Filma „Rekviēms - lūgšana par Baltijas  jūru”šajā vakarā piedzīvos savu pirmizrādi un tajā Mocarta Rekviēms savijas ar brīnišķīgiem Baltijas jūras dokumentālajiem kadriem. Savukārt filma „Spoki Baltijas jūrā” stāstīs par daudzajiem norautajiem un pazaudētajiem zvejas tīkliem un to kaitējumu; „Sāļā dzīve” iepazīstinās ar Kurzemes piekrastes ļaudīm, kuri pēc padomju impērijas sabrukuma atgriežas pie senā senču aroda – zvejniecības, bet „Planēta Okeāns” dos iespēju ienirt planētas Zeme lielākajā noslēpumā – Okeānā, atklājot elpu aizraujošu saikni starp cilvēci un neaptveramajiem ūdeņiem.

Kino demonstrēšana sāksies uzreiz pēc saulrieta plkst. 20:45 un beigsies 2:00, bet jau no plkst.19:00 ikviens varēs apmeklēt vides izglītības darbnīcas, kur Pasaules Dabas Fonds, biedrība "Pēdas LV" un "Ūdensaina" piedāvās izzināt upju noslēpumus un jūras krastā radīt garāko gleznu pasaulē.

Filmu programma:

  • plkst. 20:45  „Spoki Baltijas jūrā” (Ghosts in the Baltic Sea)

Zviedrija, režisors Joakim Odelberg, 42min

  • plkst. 21:40 „Sāļā dzīve”

Latvija, režisors Ivars Selcekis, 39min

  • plkst. 22:30 „Rekviēms  - lūgšana par Baltijas jūru”

Latvija, režisors Sandijs Semjonovs, 90min

  • plkst. 24:10 „Planēta Okeāns” (Planet Ocean)

Lielbritānija, režisori Yann Arthus-Bertrand, Michael Pitiot, 90min

 

Filmu vakars ir bezmaksas, un tas norisināsies volejbola laukuma teritorijā, Majoru pludmalē starp Ērgļu un Kaiju ielām. Apmeklētāji tiek aicināti līdzi ņemt sēžamos paliknīšus vai pledus. Lietus gadījumā filmu skatīšanās notiks blakus esošās kafejnīcas teltī.

Pasākums tiek rīkots ar Latvijas Vides Aizsardzības Fonda atbalstu, un tā mērķis ir izglītot sabiedrību par Baltijas jūras ekoloģisko stāvokli. Kā jau iepriekš ziņots, Baltijas jūra joprojām ir viena no piesārņotākajām jūrām pasaulē. PDF un Boston Consulting Group nesen veiktajā pētījumā norādīts, ka Baltijas jūras vides stāvoklis nākotnē būtiski ietekmēs reģiona sociālo labklājību un ekonomisko izaugsmi. Ja netiks uzlabota jūras situācija, vides stāvoklis ievērojami pasliktināsies, kā rezultātā būtiski samazināsies ekonomiskā izaugsme un iespēja izveidot jaunas darbavietas.

Papildu informācija:

Arta Mellupe

Pasaules Dabas Fonda projektu vadītāja

26119220

amellupe@pdf.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.