Biedrība „Balta Daba” 23.-24.augustā aicina pārgājienā pa Lubānas mitrāju

22.08.2014

Biedrība “Balta Daba” un Vidzemes Augstskolas Vides virziens aicina turpināt jau uzsākto enerģijas un pozitīvo emociju krāšanu un pievienoties mums divu dienu pārgājienā.
Norises laiks – 23.- 24.augusts. Šis jau ir otrais no trim pārgājieniem, kas tiek rīkoti projekta “Zaļais virziens Valmierā” ietvaros.
Šajā reizē, pateicoties Latvijas Vides Aizsardzības fonda piešķirtajam finansējumam, dodam iespēju iepazīt dabas teritorijas, kas atrodas ārpus Vidzemes teritorijas, ļoti skaistā, cilvēku pārveidotā, bet tajā pat laikā neskartā un burvīgā vietā – Lubānas mitrājā. Lubānas mitrājs ir dabas liegums, ir izveidots, lai nodrošinātu Latvijas lielākā iekšzemes mitrāju kompleksa vienotu aizsardzību. Kopā ir apvienoti 12 dabas liegumi un Lubānas mitrājs ir viena no svarīgākajām caurceļojošo ūdensputnu atpūtas un barošanās vietām valstī, kā arī šeit mīt daudzas aizsargājamas putnu sugas. Dabas draugiem un pētniekiem, tā ir iespēja doties prom no trokšņiem un ieklausīties dabā, plašāk atvērt acis un aplūkot purvainās vietas, kas ir pievilcīgas ikvienam, kas spēj novērtēt dabas klātbūtni.

Ir atrasta izcila vieta, kā arī savā darbā izcils cilvēks, Dabas aizsardzības pārvaldes dabas aizsardzības speciālists – Dainis Tučs, kas būs kopā ar mums divas dienas, izvedīs pa Lubāna mitrāja jau iemītajām takām, iepazīstinās ar šo aizsargājamo teritoriju un izglītos dabas jautājumos, pastāstīs par purvu un pamācīs, kā purvā būtu pareizi uzvesties, kā arī ikvienam tā būs iespēja baudīt dabas mieru un bezrūpību.

Ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, to var izdarīt šeit – http://ejuz.lv/mitraji
Nakšņosim teltīs, tās, un arī guļammaisi ir pieejami biedrībai “Balta Daba”, kas labprāt dalīsies un tās ir piedāvātas ikvienam gājējam, kam ir tāda vajadzība.
No finanšu puses, mēs parūpēsimies par transportu, gida pakalpojumiem, apmetnes vietām, kopā vāksim naudas tikai ēdienreizēm, kas ir 8 eiro.

Dalībnieki, kas pieteiksies, dokumentā saņems detalizētu informāciju par pārgājienu, kopējo maršruta aprakstu un garumu, transportu kustību un citu nepieciešamo informāciju.

Ja ir kādi jautājumi, droši rakstiet – dababalta@gmail.com vai zvani Ilze Sauša (20067030) Pasākums tiek īstenots projekta „Zaļais virziens Valmierā” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.