Sācies Latvijas Ekoskolu vasaras forums

15.08.2014

Šodien, 16:00, Priekuļu vidusskolā notiks Latvijas Ekoskolu vasaras foruma atklāšana, uzsākot nedēļu ilgu zināšanu un jaunu prasmju apgūšanu dažādās ar vidi saistītās ikdienas jomās, zaļajās lekcijās un nodarbībās iesaistot vairāk kā 100 dalībniekus katru dienu.

Forums ir iespēja gūt papildus motivāciju, iedvesmu mainīt savus paradumus, dzīvot videi draudzīgi savā ekoskolā, ģimenē, vietējā sabiedrībā. Šī gada forums norisinās Atbildīga dzīvesveida kampaņas ietvaros, tāpēc lielu nozīmi piešķiram aktivitātēm, kuras savā ikdienā var ieviest ikviens un, kuras palīdz domāt plašāk, piemēram, attiecībā uz resursu atkārtotu izmantošanu un brīvā laika pavadīšanas iespējām. Ekoskolu koordinatoru jeb skolotāju forums notiks no 11.-13. augustam, savukārt jauniešu forums no 13.-16. augustam.

Šogad Ekoskolu forumā aicināti iesaistīties un kaut nedaudz sajust atmosfēru arī vietējie iedzīvotāji, apmeklējot olimpieša Mārtiņa Rubeņa vadīto meditatīvo Austrumu pašpilnveidošanās praksi - Faluņ Dafa. Šī sesija notiks rīt, 12.augustā, hostelī “Priekuļi” no 9:00 -10:00. Faluņ Dafa ir brīnišķīga prakse, kuras pamatā ir tādi principi kā Īstenība, Labestība un Pacietība. Tas ir arī taisnākais ceļš uz saikni ar savu patieso būtību. Tas ir ceļš uz cilvēka sirdi. Pieci vienkārši plūstošu kustību vingrojumi palīdz atgriezt mūsu cilvēka ķermeni un apziņu savā sākotnēji tīrā stāvoklī, tā par Faluņ Dafa praksi stāsta M. Rubenis. Nodarbība ir bezmaksas.

Ekoskolu foruma laikā skolotājiem būs iespēja apgūt ekoloģiskās modes konceptu, uzzināt vairāk par bioloģisko dārzkopību, upju attīrīšanu un zaļo struktūru veidošanu, energoefektivitāti, ēšanas paradumu un vides piesārņojuma saistībām un daudz cita. Jaunieši iesaistīsies tādās aktivitātēs kā stencilu darbnīca un ērmriteņu veidošana, meklēs kaitīgās vielas savā kosmētikā, gatavos plakātus un saukļus par vides problēmām, kā arī tiks iesaistīti lomu spēlē ar mērķi atrisināt uzdevumu - “Kā ieviest videi draudzīgu patēriņu?” u.c.

Kā katru gadu, Ekoskolu forumā neiztikt bez aktivitātēm dabā, kas dalībniekiem parāda, kā vides aktīvismu iespējams sasaistīt arī ar veselīgu un izglītojošu atpūtu. Šogad jaunieši varēs izzināt slēpņošanas jeb Geocaching noslēpumus, mācīties par upju struktūru atjaunošanu, darbojoties Vaives krastos un kopā ar Jaunajiem Vanagiem piedalīties nakts trasē. Savukārt noslēdzošajā dienā, sestdien, paredzēta ekskursija uz Zvārtes iezi un pārgājiens gar Amatas upi. Ekoskolu koordinatoriem  paredzētas studiju vizītes uz bioloģiskajām zemnieku saimniecībām “Lejas suces” un “Kalna dārzi”.

Sīkāka informācija par Ekoskolu skolotāju forumu (11.-13.08) pieejama šeit: http://www.videsfonds.lv/lv/ekoskolu-ikgad-jais-vasaras-forums-p-c-ned-as

Sīkāka informācija par Ekoskolu skolēnu forumu (13.-16.08) pieejama šeit: http://videsfonds.lv/lv/ekoskolu-forums-za-dz-ves-prakse-ikdien

Ekoskolas virtuāli: www.draugiem.lv/ekoskolas; www.twitter.com/videsfonds; www.videsfonds.lv

Priekuļu vidusskola atrodas Cēsu prospektā 46. Plašākai informācijai zvanīt Ekoskolu koordinatoram Danielam Trukšānam 26349865.

 

Pasākumu organizē „Vides izglītības fonds“ sadarbībā ar “Latvijas Valsts mežiem”, Priekuļu vidusskolu  un Priekuļu novada domi.
Programmas “Ekoskolas” darbību atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.