Lielā talka Sarkandaugavā

23.04.2014

Tāpat kā pagājušo gadu arī šogad Sarkandaugavas attīstības biedrība aicina talkā pie Sarkandaugavas vecupes, Tvaika ielā kā arī Alekša skvērā.

Talka norisināsies sestdienā, 26.aprīlī, talkas sākums plkst. 10.00

Talkā paredzēts sagrābt lapas, savākt zarus, sagatavot dārzu. Tiks nodrošināti atkritumu maisi, darba cimdi, grābekļi, dzeramais ūdens.

Šogad, Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga2014 ietvaros 17.maijā šajā vietā (Tvaika ielā) notiks apkaimes festivāls “Sarakandaugavas strādnieku svētki”, tāpēc Lielajā talkā sagatavosim vietu festivāla norisei!

Šogad pie Lielās talkas un apkaimes festivāla atbalstītājiem pievienojas Latvijas vides aizsardzības fonds kā arī apkaimes uzņēmējs A/S “Aldaris”.

Kopš pagājušā pavasara biedrība šajā vietā ir rīkojusi vairākas mikr0-talkas, ar mērķi izzāģēt krūmājus, kā arī izvilkt ūdenī iekritušos kokus. Pāris talkās tas bija paveicams, pateicoties aktīvajiem Sarkandaugavas iedzīvotājiem. Savukārt otrpus tiltam, Ganību damja sākumā, aizaugušo teritoriju iztīrīja Rīgas Elektromašīnbūves Rūpnīcas darba kolektīvs kā arī pievienojās biedrības rīkotajās talkās.

Biedrības mērķis ir veicināt šīs vietas, kā potenciālās atpūtas un rekreācijas zonas veidošanos, pēc tam, kad Tvaika iela tiks atslogota no smagās kravu satiksmes. Ņemot vērā to, ka Sarkandaugavas upes aizbēršana notika 1960-tajos gados, vietas atmiņa vietējos iedzīvotājos ir zudusi. Taču, sekojot līdzi labajiem piemēriem Eiropā, var saskatīt vispasaules tendenci šādu industriālo ūdeņu reģenerācijā – sakopšanā un padarīt to pieejamu apkaimes iedzīvotājiem!

 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.